Hlavná-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Čierny Balog

Vyriešený
meno
jozef nezbeda 13. marca 2021

Dobry den, na foto pripajam vyzbierane odpadky popri ceste ku Pamatniku SNP a vyssie smerom k rampe tento tyzden pocas prechadzky. Neuvazuje obec o umiestneni odpadkoveho kosa v tejto lokalite? - je to oblubene miesto na vychadzky pre velky pocet ludi (teraz v obdobi karanteny obzvlast). Prípadne ci sa neuvazuje aj o umiestneni zopar laviciek na sedenie. Dakujem

15. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujem Vám za vyzbieranie odpadu a dobrý podnet. Smetný kôš tam určite umiestnime a lavičku môžeme vyskúšať. S lavičkami máme aj negatívne skúsenosti, ale na skúšku ju tam umiestnime.
Kto? Zahorka, príspevková organizácia obce
Kedy? apríl

František Budovec
03. apríl 2021

Reno

Dobrý večer v prvom rade sa vam chcem poďakovať že sa nájdu aj taký ľudia ktorým sa neťaží zdvihnúť a vyhodiť aj cudzí odpad. Je todobry napad s tym košom na odpad pri pametníku a najlepšie by bolo keby tam bol poblíž umiestnený aj veľkokapacitný kontajner na odpad ktorý by som kľudne aj sám naplnil vlastnoručne vyzbieraným odpadom z čiernych skladok z okolia pametnika na slnečnej, od závory až po bývalé smetisko a lesnú škôlku. Nechápem tomu že jedna skládka sa na podnet odstráni a ostatné čo sú tam tiež, tak sa prehliadajú. Je to vizitka občanov že niekto dokáže vyviezť odpad do prírody a znečisťovať ju a tak isto je to vizitka obce že sa s tym nič nedeje a len sa to prehliada. Celkovo je obec dosť znečistená tak isto aj okolitá príroda a okolité nadherné lesy ktore tu máme, ktoré lákajú aj mnoho turistov ale asi im je aj im z toho do plaču ked to vidia aký tu máme bordel. Moja povinná výbava ked idem do hory je odpadkové vrece na smeti aby som aspon trocha pomohol prírode a horám v okolií Balogu. Dnes sme boli znova zbierať odpad a čierne skládky od pametníka po slnečnej ku rampe, prikladaám aj fotky zo zberu odpadu. Odtial som sa už nanosil desiatky plných vriec všeličoho možného napríklad plastov, vedier, pixli od farieb, igelitov, sklenených fliaš, plastových fliaš, pneumatík, madracov ktoré už boli poprerastané kriakmy a nebolo ich už pomali vidno atd atd. Nabudúce sa chystám pokračovať od rampy hore smerom k byvalému smetisku je tam toho neúrekom. Následne na Urbanov vrch a všade tam kde to bude treba. Ak by sa chcel niekto v budúcnosti pridať a pomôcť kto si váži prírodu a hory budem len rád. Važme si prírodu a chránňme ju pre naše deti. A ľudia ktorí si dajú tu namahu aby vyviezli odpad do prirody a hôr spamätajte sa existujú zberne dvory.
06. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Tento týždeň bol osadený smetný kôš aj lavička.

František Budovec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.