Komenského-Voda stojaca na povrchu parkoviska

Zodpovednosť za riešenie: Dolné Vestenice

V riešení

Dobrý deň, chcel by som poukázať na nevyhovujúce parkovisko pred domom 345 na ul. Komenského, jedná sa o štrkové aj asfaltove parkovisko. Po daždi stojí na parkovacích miestach voda, bežne na niektorých 3-4cm. Vtedy sa skutočne nedá nastúpiť do auta bez vody v topánkach. Problém je ešte výraznejší od posledného asfaltovania ulice, kedy sa parkovisko dostalo pod úroveň vozovky, voda z parkoviska nemá kam odtekať. Ďakujem Antala

24. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za oslovenie vo veci stojacej vody po dažďoch na plochách, ktoré slúžia na parkovanie.
Obec priebežne zabezpečuje čiastočné odvodnenie niektorých plôch. Súčasne musím uviesť, že časom dochádza k zanášaniu a upchatiu otvorov, ktoré majú pomôcť k čiastočnému odvodneniu plôch po daždi.
Je predpoklad, že k opakovanému výkonu uvedených prác obec pristúpi v najbližšom období.

Ing. Kvetoslava Šimorová, starostka obce
06. máj 2022

Slavomir A.

Dobrý deň. Problém sa nerieši. Po dnešnej popoludňajšej búrke opäť voda na parkoviskách. Problémom nie sú upchaté kanalizačné vpuste, ale nevhodné vyspádovanie parkovacich plôch, resp. to, že vpuste sú vo vyššej úrovni než parkoviská. Po oprave cesty sa navýšila vozovka, parkoviská sú voči vozovke, kde su vpuste, príliš hlboko. V prípade štrkových parkovísk by stačilo dosypať ujazdený štrk.
06. máj 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. máj 2022

Slavomir A.

Pripájam pár fotiek z ktorých je zrejmá poloha vpusti, úroveň vozovky, stav parkovísk. Bežná situácia po daždi.
15. máj 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
16. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
takmer všetky obce a mestá dlhodobo riešia problematiku parkovania vozidiel, nakoľko dochádza k enormnému nárastu vozidiel /v niektorých rodinách sú 2-3 autá/. Osobne som rada, že priebežne sa nám podarilo v našej obci primerane rozšíriť početnosť parkovacích miest na sídlisku či už formou racionálnejšieho parkovania – vyznačením parkovacích miest čiarami, alebo vytvorením plôch na parkovanie formou použitia štrku. Je úplne prirodzené, že v čase hlavne výdatnejších, prívalových dažďov sa aj na parkovacích plochách drží voda. Priebežne obec situáciu v obci monitoruje a pracovníci technického úseku riešia odvodnenie takýchto úsekov. Naposledy boli úpravy zo strany obce robené v mesiaci apríl.

Ing. Kvetoslava Šimorová, starostka obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania