Gumárenská-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Dolné Vestenice

Vyriešený
meno
Marcel 04. marca 2022

Neorezane stromy po celej dedine. Nebezpečné sú najmä v zasneženom období, ktoré zasahujú do elektrických, rozhlasových drôtov. Niektoré tienia alebo zasahujú do pouličného osvetlenia ktoré je potom natočene a nesvieti ako má. Fotiek je viacej to je len časť.

21. marec 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Martina
Odkaz pre starostu
[email protected]
22. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k Vášmu podnetu uvádzam, že v mesiaci február pracovníci technického úseku orezávali kríky v obci, na niektorých miestach boli orezané aj spodné konáre stromov. K úprave niektorých stromov na Gumárenskej ulici došlo na základe Vášho upozornenia. Vychádzajúc zo skutočnosti, že v obci pôsobia gumárenské firmy, ktoré v značnej miere prispievajú k znečisťovaniu ovzdušia, zachovanie zelene /ochrana stromov a kríkov/ má svoje nezastupiteľné miesto v oblasti tvorby a ochrany životného prostredia.
Čo sa týka rozvodov, ktoré sa nachádzajú v korunách stromov, uvádzam, že hlavne na sídlisku ide o rozvody drôtov obecného rozhlasu. Zásahom do korún stromov by sme urobili viac škody ako úžitku hlavne z dôvodu zvýšeného rizika poškodenia rozvodov rozhlasovej sústavy z dôvodu zásahu do korún stromov.
Za postúpený podnet ďakujem.

Ing. Kvetoslava Šimorová, starostka obce
04. apríl 2022

Marcel

Podnet bol zameraný na orezanie horných konárov stromov a nie na skrášľovanie zelene (orezanie kríkov a spodných konárov). Konáre zasahujú aj do elektrických drôtov, tel. drôtoch čo vidieť aj na fotkách a na niektorých rozhlasových stĺpoch sú aj internetové káble. "Zásahom do korún stromov by sme urobili viac škody ako úžitku". Tak toto vidím ako dlhodobo neriešený problém obce. Fotky prerastených stromov sú nielen z ulice Gumárenská ale aj Obrancov Mieru, Ľ,Štúra... Mám informácie aj keď ľudia požiadajú obecný úrad o orezanie stromov sa nič nedeje.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania