Chýbajúci chodník pre chodcov a nevhodne osadený plot areálu

Zodpovednosť za riešenie: Dolné Vestenice

V riešení
meno
Julius Suhajda 06. júla 2017

Dobrý deň. Prosil by som o vysvetlenie, ktorý stavebný úrad odsúhlasil takéto oplotenie areálu Saargummi Slovakia. Dané riešenie akosi pozabudlo na to, že túto komunikáciu resp. inú plochu okrem vozidiel používajú aj chodci a takýmto nevhodným riešením sú chodci vytlačení do jazdnej dráhy motorových vozidiel. Zamýšľal sa stavebný úrad pri schvaľovaní spevnených plôch pre Saargummi, že je povinnosťou investora a aj stavebného úradu vytvoriť také riešenie v danej lokalite , aby neohrozovali najmä slabšieho účastníka cestnej premávky t.j. chodca . Bola obec účastníkom stavebného konania? Pripomienkovala obec návrh riešenia spev. plôch areálu Saargummi v stavebnom konaní? Píšem to preto, aby k podobným chybám nedošlo pri výstavbe nových parkovacích plôch Saargummi a myslelo sa na chodcov .

14. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň!
K Vašej pripomienke uvádzame:
a/ z dôvodu nárastu výroby spoločnosť Saargummi Slovakia riešila výstavbu výrobnej haly a následne aj výstavbu expedičnej a skladovej haly vrátane priľahlej spevnenej plochy určenej na expedíciu spolu s jej oplotením.
b/ k projektovej dokumentácii sa vyjadrovali kompetentné organizácie. Stavebné povolenie bolo riešené a zverejnené formou verejnej vyhlášky, t.j. bolo umožnené vzniesť pripomienky k predloženej dokumentácii. Stavebným povolením sa riešilo povolenie stavby v členení: expedičná a skladová hala, spevnená plocha určená na expedíciu včítane oplotenia, preložka verejného osvetlenia, preložka káblového vedenia VN, preložka oznamovacieho /optického vedenia/ - elektronickej komunikačnej trasy. Predmetným povolením nebola riešená miestna komunikácia. Firma si oplotením hlavne z bezpečnostných dôvodov riešila vymedzenie vlastného manipulačného priestoru pred expedičnou halou, ktorého je ona vlastníkom.
c/ napriek uvedenému konštatovaniu uvádzam, že Vašu pripomienku postupujem na zváženie vedeniu firmy Saargummi Slovakia.


Ing. Kvetoslava Šimorová, starostka obce
14. júl 2017

Julius Suhajda

Ďakujem za odpoveď.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania