Nezabrzdená smetná nádoba

Zodpovednosť za riešenie: Dolné Vestenice

V riešení
meno
Peter Racký 30. októbra 2017

Dňa 29.10.2017 som si všimol, že na ulici Gumárenská cestovala pod náporom vetra smetná nádoba po ceste, ohrozovala cestnú premávku a autá ju museli obchádzať. Zjednal som nápravu, a pri tom som zistil, že smetná nádoba nebola zabrzdená a to spôsobilo túto nepríjemnosť.

Môj predpoklad je ten, že pracovníci čo smeti odvážajú "zabudli" zabrzdiť smetiak, keď ho vracali naspať. Ako vieme tomuto do budúcnosti predísť ?

30. október 2017

Lubica

ako tomu predíst? ked ich zbadas tak ich opiskni a nech to zabrzdia
02. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
veterná smršť - aj keď bola v našej obci menšej intenzity - nám ukázala potrebu venovať trvalú pozornosť smetným nádobám, ich isteniu. Najskôr sa Vám chcem poďakovať za Váš aktívny prístup.
Čo sa týka obce, vzhľadom na uvedenú skúsenosť, chceme stavy eliminovať realizovaním opatrení:
1. upozorniť firmu, ktorá zabezpečuje vyprázdňovanie kontajnerov, na potrebu zabrzdenia každého
kontajnera po jeho vyprázdnení a osadení na pôvodné miesto,
2. zo strany pracovníkov obce zabezpečiť dodatočné kontroly istenia - zabrzdenia kontajnerov,
3. realizovať opatrenia na dodatočné istenie kontajnerov - uvedeným spôsobom je zabezpečený
kontajner na odpad pri starom cintoríne pri hlavnej ceste.


Ing. Kvetoslava Šimorová, starostka obce
02. november 2017

Peter Racký

Túto reakciu a návrh riešenia považujem za veľmi dobrý. Ďakujem
04. január 2018

Peter Racký

Bohužial musím zkonštatovať, že smetná nádoba na Gumárenskej pred 8-poschoďákom býva stále často nezabrzdená a nepredpokladám, že ju nejaký občan pravidelne odbrzduje, po tom ako smetiari nádobu vyprázdnia a zabrzdia.
05. január 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme samospráve opätovne zaslali s prosbou o dodatočné vyjadrenie.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
11. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle mojej pôvodnej reakcie obec postupne pristupuje k elimináciu nedostatkov v uvedenej oblasti. Nakoľko ide o opakované manipulácie s kontajnermi, kde sa stav mení, uvítame každý pozitívny prístup aj zo strany občanov, ktorí poukazujú na nedostatky v tejto oblasti . Prosíme aj ich o súčinnosť v tejto oblasti, t. j. pokiaľ vidia nezabrzdený kontajner, aby urobili úkon k jeho zabrzdeniu.
A to hlavne v prípade, ak vidia a irituje ich nezabrzdený kontajner pri bytovom dome, v ktorom bývajú.
Úprimne skonštatujem, že ak by hlavný problém obce mal byť len v riešení nezabrzdených kontajnerov, bola by som so situáciou v obci nadmieru spokojná.


Ing. Kvetoslava Šimorová, starostka obce
07. máj 2018

Jozef

Dnes večer cestovala smetná nádoba aj na ul.Komenského,pred bytovkou 341. Zaparkovala až medzi oproti zaparkovanými autami, čo majitelov určite nepotešilo.Touto cestou sa chcem opýtať, v prípade vzniknutej škody na osobnom motorovom vozidle-kto nesie zodpovednosť za vzniknutú škodu a teda od koho môže poškodený vymáhať odškodné? Pýtam sa preto, lebo sa to stalo u nás opakovane, tentoraz som si to pri zaisťovaní nádoby, preistotu odfotil.
20. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Stav zaistenia - zabrzdenia kontajnerov - priebežne kontrolujeme a o potrebe zaistenia kontajnerov po ich vyprázdnení hovoríme s konateľom firmy, ktorá vyprázdňovanie zabezpečuje. Priamo o potrebe zabrzdenia kontajnerov hovoríme pri stretnutí aj s pracovníkmi firmy.
Neviem, či v tomto prípade správne identifikujem oblasť - zrejme ide o hniezdo kontajnerov za výmenníkovou stanicou - v tejto oblasti urobíme opatrenia aj formou osadenia menších zábran, ktorými bude ohraničená plocha pre kontajnery.
Ďakujeme za podnet.


Ing. Kvetoslava Šimorová, starostka obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania