Gumárenská-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Dolné Vestenice

V riešení
meno
Martin 24. marca 2020

Dobrý deň, chcem upozorniť na vozidlo, ktoré je odstavené na gumárenskej ulici a dllllllhodobo(hádam už aj 2 roky) tu zaberá parkovacie miesto, ktorých je tu často nedostatok

24. marec 2020

Peter Racký

Vďaka ti za podnet. Som ale toho názoru, že ak má platnú EK a TK a ŠPZ, tak nieje veľa možností ako to riešiť. Jedine osloviť majiteľa nech tam neparkuje.
31. marec 2020

Zuzana

Zaskočila, resp. prekvapila ma odpoveď pána Petra Rackého... Do dnešného dňa som mala zato, že tieto odkazy sú adresované starostovi/starostke obce, keďže sa to volá odkazprestarostu. Žeby tu niekto sám seba menoval do pozície starostu, tkz. SAMOVYMENOVANIE? Pretože iné z obsahu jeho reakcie + z toho, ako ďakuje občanovi za zaslaný podnet nevychádza. Veľký rešpekt pred niekoho sebavedomím ...
01. apríl 2020

Peter Racký

Pani "Zuzana", najprv si dajte plné meno a fotku, potom môžete trollovať. Anonymne je každý hrdina, však ?

Auto s platnou EK a TK a ŠPZ, môže parkovať bez problému akokoľvek dlho na tom mieste. Kým toto spĺňa, obec s tým nič nezmôže. Najprv si problematiku naštudujte, potom vypisujte takéto komentáre. :)
02. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Veľmi pekne ďakujem za upozornenie na uvedenú skutočnosť.
Ospravedlňujem sa za oneskorenú reakciu, ale súčasná celospoločenská situácia ma dlhodobo núti prednostne riešiť akútnejšie záležitosti.
Poprosím Vás, ak poznáte majiteľa vozidla, alebo len predpokladáte, komu vozidlo patrí, uveďte mi túto informáciu - telefonicky alebo na email [email protected], aby som v predmetnej veci mohla zisťovať následné skutočnosti.

Dovolím si ešte v tejto súvislosti zareagovať na stanovisko, ktoré dala Zuzana - pani, alebo slečna Zuzana, veľmi pekne ďakujem za Vaše stanovisko.

S úctou

Ing. Kvetoslava Šimorová, starostka obce
02. apríl 2020

Peter Racký

Vážená pani starostka,

V aktuálnej situácii sú omnoho dôležitejšie záležitosti, ako riešiť nejaké auto, ktoré tam ako aj sama určite viete stojí oprávnene.

Ďakovať "Zuzane", ktorá sa nevie/nechce prezentovať pod plným menom a fotkou a trolluje je bezpredmetné a tristné.

Som rád, že na odkazprestarostu.sk pribudol ďalší človek, ktorý sa zaujíma o dianie v dedine, ale s jej práve 1 komentárom a absenciou plného mena a fotky je dôvodná obava, že je to obyčajný troll, ktorý sa ani "Zuzana" volať nemusí.

Dajte potom vedieť, ako reagoval majiteľ auta, a či ho len nepreparkoval na vedľajšie miesto :), kedže je plne v práve tam parkovať.

V súčasnej celospoločenskej situácii sa radšej orientujte na pomoc občanom, informovanie občanov a na riešenie vecí, ktoré dlhodobo neriešite.

To, že obec distribuovala medzi občanov rúška do schránok bol veľmi dobrý nápad a stretol sa s pozitívnou odozvou. Údajne ste to iniciovali Vy, takže za mňa uznanie a vďaka.

V informovaní občanov vám dám rovno konštruktívny návrh ( ktoré máte tak veľmi rada a nebránite sa im :) ) :

Na FB stránke obce začnite uverejňovať oznamy z rozhlasu.

Úplne by stačilo každý mesiac dať jeden príspevok, a ten postupne dopĺňať a tohomesačné hlásenia. Nezahltilo by to príspevky a hlásenia by za daný mesiac boli na jednom mieste. Práca to je na pár minút a predpokladám, že to máte aj tak v nejakej písanej podobe. Takže stačí to dať na FB a bude to mať omnoho väčší informačný prínos pre občanov.

Občania sa viac krát zmienili a vyjadrili, že rozhlasu nieje rozumieť a nemôžete očakávať, že nielen v chladnejších mesiacoch, kvôli hláseniu rozhlasu budú občania otvárať okná a vybiehať na balkóny.´

Viem, že sa téma rozhlasu už riešila, ale očividne nie dostatočne a k prospechu veci.

Taktiež mi nedá si nespomenúť, ako ste viac krát občanom odmietli vyhlásiť oznam/žiadosť, ale oznamy od obchodníkov bolo počuť každú chvíľu. Ktovie prečo ?

Nech už sa vám možno zdajú žiadosti o vyhlásenie akokoľvek malicherné, rozhlas je aj pre občanov.

Obec vôbec nevyužíva potenciál FB, keď už rozhlas nechcete využívať pre občanov.

Obecné FB je informačne veľmi slabé. Posledný príspevok na obecnom FB je z 13.3.2020. To mi chcete tvrdiť, že za 2 týždne sa nič, o čom by občania mali vedieť, hlavne v tejto dobe neudialo a nieje nič o čom by ste chceli občanov informovať ?

Prečo sa občania o prvom potvrdenom prípade COVID-19 nedozvedeli z FB obce, ale museli sa to dozvedieť z iných FB kanálov ?

Zoberte si za príklad pána primátora doc. PaedDr. Jozefa Božika PhD., ktorý na FB pravidelne informuje občanov, niejen o COVID-19, ale aj o novinkách a ďalších veciach.

Je digitálna doba a je škoda, že obec Dolné Vestenice tento kanál nevyužíva, tak ako by mohla.

Takže konštruktívny návrh máte a som zvedavý ako sa k nemu postavíte.

Samozrejme nás nezabudnite informovať, ako s tým autom, ktoré tam v poriadku parkuje dopadlo :)
02. apríl 2020

Zuzana

Peter Racký, nepochopili ste. Samozrejme podnet môže komentovať ktokoľvek, aj úplne obyčajný človek ako ste vy, ale odpovedať je v kompetencii starostu obce. No váš štýl odpovede naznačil, že ste sám seba vymenovali do funkcie človeka, ktorý je oprávnený odpovedať (vy ste nekomentovali, vy ste odpovedali za niekoho a to je rozdiel) na podnet, ktorý je zaslaný starostovi obce. Na základe zistených informácii nie ste poverený odpovedať v mene starostu obce, tak odkiaľ tá odvaha? Ľudí nezaráža obsah čo ste napísali, lebo základné informácie, ktoré ste tam uviedli, vie predsa každý, ale ako ste to napísali. Ako niekto, kto má oprávnenie zastupovať starostu, resp. konať v jeho mene, alebo kto sa na starostu hrá. A to je na jednej strane smiešne, no na druhej zarážajúce.
03. apríl 2020

Peter Racký

Pani Zuzana, kedže Váš komentár je tentokrát k veci, odpoviem Vám. Problematiku odstavených áut riešim už niekoľko rokov a v obci boli rôzne prípady áut. Od očividných vrakov, až po autá bez EK, TK. Obec môže osloviť majiteľov, ale iba v niektorých prípadoch môže konať z úradnej povinnosti. V niektorých je bezmocná.

Môžete si o mne myslieť čo chcete, ale kým som na podnet kamaráta nezačal na vec upozorňovať, jeden konkrétny autovrak sa dlhé roky neriešil a ďalšie dlhoparkujúce autá taktiež.

Uznávam, že prvá veta prvého komentára bola možno zbytočne familiárna, za obsahom druhej vety si stojím. Ak občan žiadosť pani starostky odignoruje, alebo zoberie s úsmevom, je plne v práve. S tým nenarobíme nič.

Nedá mi nedoplniť, že o podmienkach, kedy môže obec zasiahnuť pri autovrakoch a problémových autách nevie každý, pretože sa s tým bežne nestretne a nemá dôvod sa o to zaujímať. A už vôbec nevie, kedy, ako a v akých lehotách sa takéto prípady riešia.

Ak sa o dianie v dedine zaujímate hlbšie, tak si môžete pozrieť viacero kanálov na FB a spraviť si vlastný názor. Alebo ma kontaktujte na FB. Týmto uzatváram naše písmenkovanie, a budem zvedavý ako obec bude riešiť môj konštruktívny návrh :) Či to pôjde do stratena, alebo sa nad tým niekto aspoň zamyslí.
03. apríl 2020

Martin

Dobrý deň, neviem, či to na veci niečo zmení, ale chcem poznamenať že som si dnes podrobne pozrel nálepky na dotyčnom vraku a zistil som, že som ho nesprávne zaradil. Malo to byť - odstavené vraky s EČV bez platnej TK a EK(11.mesiac 2018)Ospravedlňujem sa za nesprávny údaj. Majiteľa nepoznám. Toľko pre upresnenie. Ak sa aj nepodarí v tejto veci uspieť, ďakujem za ochotu konať
06. apríl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
ďakujeme za upozornenie. Názov podnetu sme upravili.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.