Záhradná-stojaca voda na ceste po daždi

Zodpovednosť za riešenie: Dolné Vestenice

Uzavretý
meno
Miroslav 08. júna 2020

Na ulici Záhradná pred domom 250/10 je po každom daždi veľká a hlboká kaluža (kaluža na fotke bola väčšia, ale som neskoro robil fotku). Hlavný uzáver vody do domu je stále zatopený kým nezmizne kaluža.

26. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dovoľujem si reagovať na Vaše upozornenie hlavne na základe skutočného poznania situácie stavu ciest a chodníkov v čase výdatnejších dažďov a búrok v obci Dolné Vestenice:
- po Vašom upozornení sme stav pred uvedeným domom opakovane monitorovali. Situáciu hodnotíme ako bežný stav v čase dažďov - v mnohých častiach obce (hlavne na sídlisku) početnosť a veľkosť mlák je neporovnateľne horšia;
- rovnomernejší odtok vody pred uvedeným domom je značne obmedzený svojvoľne vybudovaným nájazdom na chodník. Situácii by pomohlo čistenie (vyzametanie) vrchu vodovodnej prípojky k domu, ktorá sa nachádza uprostred spomínaného nájazdu na chodník.
V podstate chápem obyvateľov obce, že chcú mať pri svojom dome čo najlepšie podmienky a prostredie. To ma teší. Ale súčasne musím uviesť, že dôležitým aspektom v tomto smere je aj domyslenie dôsledkov, ktoré často následne vznikajú po svojvoľných zásahoch aj do miestnych komunikácií.

Ing. Kvetoslava Šimorová, starostka obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania