Kohútov sad-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Uzavretý
meno
Jozef 17. septembra 2020

Parkovanie aut pri Jednote na chodniku, je podla novely zakona c.8/2009 o cestnej premavke v rozpore so zakonom, kedze aktualne auta maju zakaz pouzivat chodnik (jazda po chodniku) a pri parkovani ho mozu vyuzit len na okraji cesty (v tomto pripade ani to, kedze to je zona). Prosim o vyriesenie problemu, kedze auta tam pravidelne jazdou po chodniku cez prechod pre chodcov ohrozuju chodcov.

23. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, odpovieme Vám po jeho preverení.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
02. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Jozef,

problémové parkovanie pred OD COOP Jednota na Radlinského ulici sme konzultovali s Okresným dopravným inšpektorátom. Vzhľadom k tomu, že ide o súkromný pozemok, nemá Mesto Dolný Kubín kompetenciu riešiť Vami opísanú situáciu. Váš podnet sme preto zaslali majiteľovi pozemku, COOP Jednota Trstená. O výsledku Vás budeme informovať.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
16. december 2020

Jozef

Dobry den, od zaciatku podnetu presli uz 3 mesiace, nemate zatial ziadne informacie o rieseni?
21. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dňa 14.12.2020 bola Mestu Dolný Kubín doručená odpoveď pani predsedníčky predstavenstva COOP Jednota Trstená, spotrebné družstvo. Z listu vyberáme:
„Uvedený problém s parkovaním MV našich zamestnancov, nájomcov a zákazníkov sa intenzívne riešil v roku 2014. Vzhľadom k tomu, že sme nevedeli dosiahnuť zhodu s bývalým vedením mesta a mestským zastupiteľstvom - využitie parkovacích miest na ulici Kohútov sad - Radlinského (t. č. platené mestské parkovisko) pre návštevníkov nášho obchodného domu, boli sme nútení hľadať náhradné riešenia. Od zástupcov mesta nám bolo doporučené riešiť parkovanie na vlastnom pozemku a po odsúhlasení kompetentných orgánov bolo aj zrealizované. ... Terén po výrube bol upravený zámkovou dlažbou a ľudia začali tento priestor okamžite využívať na skrátenie si cesty nielen do OD, ale aj iných inštitúcií. Nešťastné riešenie bolo osadiť na hranicu pozemku parkovací automat. ... Ďalšie nešťastné riešenie vidíme v tom, že prechod pre chodcov od kostola k parkovaciemu automatu vyúsťuje rovno na náš pozemok. Z vyššie uvedených argumentov nevidíme dôvod riešiť problém, s ktorým Vás oslovil pán Jozef. Občania mesta majú z dôvodu vlastnej bezpečnosti možnosť využiť bezpečné chodníky, ktoré sa v okolí nachádzajú a sú určené pre chodcov."

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania