Námestie Slobody-chýbajúce binárne hodiny

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Uzavretý

Dlhodobo chýbajúce binárne hodiny - náș Kubínsky unikát.

23. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Juraj,

ako uvádzate, binárne hodiny boli dlhé roky jednou z atrakcií nášho mesta. V roku 2005 ich na Námestí slobody inštalovali Technické služby mesta, keď s nápadom prišiel obyvateľ mesta p. Pavel Novák, ktorý sa priebežne staral o ich funkčnosť. Po jeho úmrtí dochádzalo k čoraz častejším výpadkom hodín, preto sa Mesto rozhodlo odstrániť ich. Dôvodom je okrem iného aj chýbajúca dokumentácia na opravu a bezpečné prevádzkovanie binárnych hodín, aj preto sa neuvažuje s ich opätovným osadením.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
30. september 2020

Juraj Pecho

Dobrý deň, pán Adamec,

to je smutné. Keď teda nie je vôľa binárne hodiny na námestie vrátiť, čo plánujete so spustnutou a momentálne už aj zbytočnou ceduľkou? Zdá sa, že nikoho kompetentného nezaujíma, že tam už celé mesiace zbytočne kazí dojem? Riešenie je predsa rýchle a jednoduché – v čom je teda problém?

Ďakujem.
S pozdravom,

Juraj Pecho
02. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Juraj,

kým nebolo jasné, či sa hodiny predsa len nepodarí sprevádzkovať, nechceli sme tabuľku odstraňovať. Ale máte pravdu, odvtedy už bolo dosť času ju dať preč. Na základe Vášho podnetu sme minulý týždeň jej odstránenie zadali spoločnosti Technické služby.
Ešte raz Vám ďakujem za Váš podnet. Oceňujem aj to, že Vám nie sú veci okolo Vás ľahostajné.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania