Aleja Slobody-nevyhovujúci spôsob zberu odpadu

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Uzavretý
meno
Milan Kubik 11. októbra 2020

Dobrý deň,

nerozumiem prečo zber nebezpečného odpadu realizujete spôsobom, ktorý je pre väčšinu obyvateľov DK absolútne nevyhovujúci. Alebo sa domnievate, že ľudia, ktorý sú zamestnaný si kvôli tomu budú brať dovolenky ?
V iných obciach to prebieha tak, že v daný deň obyvatelia vyložia odpad pred svoje nehnuteľnosti a spoločnosť , ktorá vykonáva zber nebezpečného odpadu ho vyzdvihne.
Pri súčasnom spôsobe vykonávania zberu nebezpečného odpadu sa nemôžete čudovať, že končí na čiernych skládkach, prípadne v komunálnom odpade.

15. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Kubík,

Mesto Dolný Kubín zbiera nebezpečný odpad od obyvateľov dňa 20.10.2020 v zmysle zverejneného harmonogramu. V dopoludňajších hodinách túto činnosť vykonávajú aj iné samosprávy, napr. Prievidza či Banská Bystrica (viď webové stránky týchto miest).
Pokiaľ však obyvateľovi nášho mesta termín nevyhovuje, má možnosť doviezť nebezpečný odpad na zberný dvor v areáli Technických služieb, s.r.o., v mestskej časti Mokraď každú stredu do 18,00 hod. alebo sobotu od 8,00 do 12,00 hod.
Nebezpečný odpad svojimi vlastnosťami ohrozuje zdravie obyvateľstva alebo životné prostredie. Vyžadujeme, aby občan bol prítomný pri odovzdávaní tohto odpadu, keďže jeho informácia o odpade je dôležitá pre správnu likvidáciu odpadu, pokiaľ ten nie je v pôvodnom obale.
Nevieme sa vyjadriť k Vašej informácii „V iných obciach to prebieha tak, že v daný deň obyvatelia vyložia odpad pred svoje nehnuteľnosti a spoločnosť , ktorá vykonáva zber nebezpečného odpadu ho vyzdvihne". Obce tým podľa nášho názoru riskujú skutočnosť, že manipuláciou neoprávnenej osoby s takto dočasne umiestneným odpadom môže dôjsť k ohrozeniu zdravia obyvateľov alebo životného prostredia.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
16. október 2020

Rado

robí sa to takým spôsobom aj v zahraničí že sa odpad vyloží a firma ktorá ho likviduje ho pozbiera priamo odtiaľ fakt kto je zamestnaný nemá čas to tam dať alebo doniesť potom navrhujem zrušiť tento zber ak to má byť takýmto spôsobom ako ste napísali každý má možnosť odniesť ho na zberný dvor tak načo zbytočne míňať peniaze daňovníkov!!!
11. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

spoločnosť Technické služby, s.r.o., vždy s dostatočným časovým predstihom oznamuje, kedy a v akom čase bude prebiehať zber nebezpečného odpadu v konkrétnych lokalitách. Ide o službu Mesta Dolný Kubín pre svojich obyvateľov, ktorí majú možnosť odovzdať farby, rozpúšťadlá, batérie, žiarivky, oleje a pod. zamestnancovi spoločnosti. Pokiaľ by došlo k prípadu, že niekomu termín nevyhovuje a nemá možnosť o odovzdanie požiadať člena domácnosti, suseda alebo predsedu spoločenstva, môže nebezpečný odpad zaviezť priamo na zberný dvor. Na druhej strane je v meste viacero hlavne starších spoluobčanov, ktorí nemajú vlastné vozidlo a túto službu vítajú. Zároveň je potrebné konštatovať, že Mestu Dolný Kubín aj spoločnosti Technické služby, s.r.o., sa práve tento spôsob zberu odpadu osvedčil.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania