Aleja Slobody-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Uzavretý
meno
ZaLepší Kubín 17. marca 2021

Vážení zástupcovia mesta Dolný Kubín,
týmto Vás v mene záhradkárov ulice Bernolákova žiadame o opravu príjazdovej cesty k našim záhradkám.
Cesta je po každom daždi rozblatená a na jar prakticky neprejazdná. Záhradkári si ju doteraz ako tak sami udržiavali (kameňmi, drvenou tehlou, pozametanými kamienkami z posypu ciest), lebo vedeli, že mesto na to se... kašle, ale po dnešku s tým končia!
Mesto aj po upozornení odmieta opravovať svoj majetok a POKUTUJE vlastných občanov zato, že tento mestský majetok opravuje za nich!! Pýtame sa, načo ste tam? Aby ste nič nerobili, a pokutovali ľudí ktorí robia to, čo vy nerobíte? To akože vážne?! Uvedomujete si, že my Vás platíme a že vy tu ste pre nás a nie my pre Vás? Preboha prebudte sa tam konečne a robte to, za čo Vás platíme!
Vopred ďakujeme

17. marec 2021

Peter

Nechcete to náhodou vy vyasfaltovať?
18. marec 2021

Anton

Občan Antikubin plne suhlasime len ide aj o tom že za tu cestu ktorá bola pomerne v dobrom stave roky možete vy.Vy ste si presadily tahanie kabla na koniec osady a tým pádom sa pohoda narušila a narušuje roky sa tam žije uplne v pohode taraz tam bude jazdit auto za autom.

Ohladom toho kosenia a lavyčiek mate tak isto pravdu stym plne suhlasíme je to zanedbavana štvrt a máme nasjlabšieho voleného zastupcu poslanca sklamal na plnej čiare mal plne usta kecov a ked je tam len počuvame že sa nedá a pod....
18. marec 2021

ZaLepší Kubín

Sme radi, že sa konečne rozbehla konštruktívna debata, za čo Vám susedia ďakujeme :)
Určite nežiadame asfaltovanú dialnicu, úplne postačí, ak mesto zabezpečí, aby bola cesta zjazdná v čase, keď ju záhradkári využívajú, tj, od jari do jesene. Na to plne postačuje odstrániť jemné naplaveniny hliny a prachu z vyjazdených koľají a nahradiť to makadamom alebo recyklovaným stavebným materiálom (tehly, beton...).
Ťahaním kábla určite nedosiahnete to, že máte v koľajách jemný prach, ktorý sa pri daždi zmení na mazľavé bahno - ten sa tam hromadí roky. A to hlavne z dôvodu, že cesta nemá odrážky na vodu a keď zaprší, tak tečie v koľajách až k prvej bytovke a tam vytvorí blatové jazero.
Mesto by sa o svoj majetok malo starať - cestu udržiavať zjazdnú a trávnaté plochy kosiť. Myslím, že nežiadame raketoplán...
18. marec 2021

Anton

Absolutne nesuhlasíme byvam tam 30 rokov a nikdy problém nebol.Problém začal ked ste vy ako osoba doniesol 3xkontajner z Polska prešlo tažke auto naložené a problem bol na svete kolaje a celá vrchná vrstva ktorá sa roky upravovala a uplne v pohode stačila na osobné auto bola preč a korunku tomu dala prípojka na 380 tym začal problém riešite tu lavíčku ale na seba sa treba zamerat fotíte veci ako chodník a vkladate to tu ten chodník služi roky tak ako ta cesta opakujem problem nebol nikdy problem ste vy a vaša stavebna činost treba trošku rozmýšlat ked sa niečo napíše 2 vysoke školy niekdy nestačia niekedy postači sedliacky rozum a vysoká škola života

každopadne suhlasím stym že celá táto čast je zanedbávaná dakujem
18. marec 2021

ZaLepší Kubín

Ak mi neveríte, že nákladné auto nedokáže "dať preč vrchnú vrstvu z cesty" jednou jazdou ročne, dajte si tú námahu a za mokra si chodte pešo stupiť kdekoľvek na tú cestu, kľudne aj do trávy medzi koľajami - uvidíte koľko jemného blata Vám topánka vytlačí do strán.

Som rád, že sa zhodujeme vo fakte, že ulica je dlhodobo zanedbaná a toto by sme mali spolu riešiť.

Spomínate nejaký chodník, predpokladám že ten z betónových dláždic - ten som ja nefotil, ja som na tejto stránke zaregistrovaný tri dni a "reklamoval" som tu len lavičku a cestu na záhradky Bernolákova a nad Bystercom.
Mestu sa do cesty nad Bystercom nechce a obávam sa, že ul. Bernolákova dopadne rovnako. "Treba" totiž robiť kultúrny dom a kino, čo tam po cestách a skutočných potrebách občanov... Pričom nehovorím, že kino a kulturák sú zlé nápady ale myslím, že priority a fungovanie tohto mesta nie sú momentálne dobre nastavené.
19. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

problémom je, že v minulosti vznikali takéto záhradné oblasti bez prístupových ciest a väčšina ľudí chodila do svojich záhrad pešo. Doba sa zmenila. V súčasnosti už väčšina záhradkárov používa na presun autá, ale prístupové cesty neexistujú. Sú to len vyjazdené pozemky. Mesto Dolný Kubín sa snaží reflektovať na všetky požiadavky od našich obyvateľov, ktoré sú vo verejnom záujem, ale tiež sme obmedzení rozpočtom. V našom meste nám jednak starnú všetky budovy no hlavne cesty a chodníky, ktoré sú v jednotlivých lokalitách najvyťaženejšie. Mnohé sa neopravovali už desaťročia. Ďakujeme za pochopenie. Prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
20. marec 2021

ZaLepší Kubín

Dobrý deň,

Vaša odpoveď je žiaľ len konštatovaním (neutešeného) stavu, neponúkate nám žiadne riešenie.

Je nám úplne jasné, že mesto nemôže urobiť všetko všade a naraz. Ale urobiť aspoň niečo by mesto naozaj mohlo... napr:
Je pre mesto naozaj taký veľký problém doviezť na tieto cesty recyklát či štrk a nechať záhradkárov, nech si tie cesty opravia sami?
Alebo aspoň dovoliť nám, aby sme si to opravili svojpomocne ale hlavne nepokutovať nás zato, že robíme Vašu robotu...
22. marec 2021

ZaLepší Kubín

Kľudne môžete zamestnať celý mestský úrad tým, že mi budú dávať nesúhlasné kliky, pravdu tým neumlčíte. A aspoň budú mať Vaši úradníci konečne čo robiť... :)
14. apríl 2021

Fero

Mily pan (meno odstránené adminom portálu vzhľadom na bod číslo 7. Pravidiel komunikácie na portáli). Za to v akom stave sa nachadza cesta popri zahradkarskej osade moze len a len Vy.
Dielo ste zapocali transportom niekolko tonovych kontajnerov za najhorsieho mozneho pocasia a dalej Vasou ziadostou o rozsirenie elektrickej siete.
Ja byt v pozici mesta tak Vam to na vase naklady nariadim dat do povodneho stavu a nie len cestu, ktoru potrebujete aby ste sa mohli dostat k svojim hnusnym kontajnerom ale aj rozkopane okolie.
Znova opakujem, ze ta cesta bola uplne v poriadku a starali sa o nu vsetci zahradkari kym ste sa neobjavili Vy.
A to, ze tam chcete sypat len dalsi stavebny odpad tiez nie je v poriadku najdite si ekologickejsiu alternativu zoberte hrable a sup do toho...
20. apríl 2021

ZaLepší Kubín

Kde bolo tam bolo, keď padali traktory, voda sa sypala a piesok sa lial, pricválal jeden zloduch na poľskom kontajneri a rozmlátil dovtedy rozprávkovú pozlátenú cestu... A zazvonil koniec a rozprávky je koniec
16. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mesto eviduje vlastníctvo pozemku, ktorý je verejne prístupný a ktorý je možné využiť vlastníkmi nehnuteľností (záhradkári) na prístup k svojej nehnuteľnosti. Mesto neeviduje na danom pozemku komunikáciu v zmysle cestného zákona (miestnu komunikáciu alebo účelovú komunikáciu). Z vyššie uvedeného dôvodu mu ani nevyplývajú povinnosti vlastníka a správcu komunikácie. Prajeme Vám pekný deň.

Ing. Miroslav Kosmeľ
vedúci Odboru dopravy a miestneho hospodárstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania