Kohútov sad-preverenie legálnosti výrubu drevín

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Vyriešený

Cesta na Kuzminovo neporiadok a bezhlavy výrub drevín ktoré niekto popilil na cintoríne a v jeho blízkosti treba preveriť či je tento výrub povolený a kto ho mal vykonať moja osobná skúsenosť drevo z pilenia stromov padalo až dole k ceste na gacel neboli dodržané žiadne bezpečnostné opatrenia!

15. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne Vám ďakujeme za upozornenie. Mesto Dolný Kubín, Odbor výstavby a životného prostredia vydalo Rozhodnutie č. 2350-9/32021 so súhlasom o výrub drevín rastúcich na parcele C-KN č. 49/1 na základe žiadosti zo strany žiadateľa Židovskej náboženskej obce Žilina.
Výrub zabezpečuje SZČO, ktorá bola na základe mestskej polície a Vašej intervencie upozornená na nedodržané bezpečnostné opatrenia. Všetky nedostatky budú v nevyhnutnom čase odstránené.
ŽNO sa za vzniknuté nedorozumenie ospravedlňuje a vzhľadom na nepriaznivé počasie, Vás prosí o strpenie, kým dôjde k úplnej sanácii. Čiastočne už bola táto lokalita vyčistená. Prikladáme aj fotografie z obhliadky. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Odbor výstavby a životného prostredia

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
17. apríl 2021

Rado

mozem vediet kolko stromov mesto povolilo vypilit?
20. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vydaním rozhodnutia č. 2350-9/2021 bol povolený výrub 19 ks drevín nachádzajúcich sa na židovskom cintoríne. Išlo o náletové, 40 – 50 rokov staré dreviny v zlom zdravotnom stave, z ktorých zostali len torzá kmeňov, alebo mali preschnuté koruny a boli napadnuté drevokazným hmyzom a hubami. Vplyvom nepriaznivého počasia bolo vyvrátených ďalších niekoľko kusov drevín. Vyrastali buď priamo z hrobových miest alebo v medzerách medzi náhrobkami, čím ich poškodzovali. Zároveň predstavovali prekážku pri prebiehajúcej postupnej obnove náhrobkov. Časť drevín bola nebezpečne nachýlená, čo predstavovalo hrozbu poškodenia nielen majetku ale aj zdravia návštevníkov cintorína pri ich prípadnom vyvrátení. Výrub prebiehal v termíne do 31.3.2021, následne prebiehali práce v súvislosti s odpratávaním dreva a zvyškov drevnej hmoty, v dôsledku zlého prístupu techniky aj na priľahlom svahu, všetko na pozemkoch vo vlastníctve Židovskej náboženskej obce. Prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania