Radlinského-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Vyriešený
meno
Ján Halaša 27. júna 2021

Dobrý deň,
vlani zasadené buky pri nábrežnom chodníku za hotelom Severan vysychajú. Bol som ich poliať, ale mnohé majú veľmi vzdušnú "kvetináčovú" pôdu a pod vrchnou vrstvou hliny je voľný priestor s holými koreňmi. Chcel by som Vás poprosiť, či by bolo možné im doplniť nejakú pevnejšiu hlinu a zalievať v čase sucha.
Ďakujem,
Ján Halaša

28. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Halaša,

v prvom rade sa Vám chceme poďakovať za Vašu starostlivosť o našu zeleň, veľmi si to vážime. Zodpovedný pracovník vykoná obhliadku a o ďalších krokoch Vás budeme informovať. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Odbor dopravy a miestneho hospodárstva

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
28. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

pridávame ešte fotografie od autora podnet, ktoré nám dodatočne poslal.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Halaša,

radi by sme Vás informovali ohľadne Vášho podnetu. Náhradná výsadba na Nábreží Oravy zo strany od parku M. Kukučína je pravidelne polievaná Technickými službami, s.r.o. K vysychaniu niektorých vysadených vzrastlých stromov treba uviesť, že ujateľnosť u takýchto veľkých stromov nie je stopercentná, a aj pri maximálnej snahe a starostlivosti treba počítať, že určité percento stromov vyschne a bude ich treba nahradiť novými. Je to spôsobené tým, že pri vyzdvihnutí stromov zo stanovišťa, na ktorom boli zapestované príde k poškodeniu veľkej časti koreňového systému, a ten nedokáže nahradiť v letných mesiacoch ani pri intenzívnom polievaní transpiráciu stromu cez bohato zalistnenú korunu. Môžeme Vás ubezpečiť, že stromy ktoré v tropických dňoch uhynuli budú nahradené novými stromami. Ešte raz Vám veľmi pekne ďakujeme za upozornenie a Vašu pomoc. Prajeme Vám pekný deň.

Ing. Miroslav Kosmeľ
Odbor dopravy a miestneho hospodárstva
11. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Halaša,

na náklady Technických služieb boli odstránené všetky suché stromy a následne bola zabezpečená aj náhradná výsadba. Ešte raz ďakujeme za upozornenie a prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania