J.A.Komenského-Automobily-iné

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Vyriešený
meno
Vaclav Horacek 24. januára 2022

Ráno pri vystupovaní deti zo školského autobusu autobus pre nedostatok miesta zastavuje mimo vyhradené miesto a deti vystupujú a prechádzajú neorganizovane cez vozovku smerom k škole. Prečo by každý autobus nemohol zastavovať v zálive pre opačný smer čím by neboli vystupujúci ohrození. Znamenalo by to že autobus pri vchádzaní do Kňažej nezabočí na Kňažsku ale pokračuje po hlavnej a cez konečnú pri lavici do Bzin zastaví na bezpečnejšiej strane cesty pri škole a potom sa vráti slučkou na konečnú pri lavici.

27. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za Váš podnet. O stanovisko sme požiadali príslušný Odbor dopravy a miestneho hospodárstva. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Odbor dopravy a miestneho hospodárstva

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
09. február 2022

Katarína

Dobry den, s panom Horackom mozem len suhlasit. Vystup z MHD je pri nasom plote, kde bol sice potiahnuty "kvazi" chodik pre vystupujucich a nasledne prechod pre chodcov... no teraz je tam plno nahrnuteho snehu a prechod je hlavne pre deti nebezpecny. Myslim, ze je nutne to doriesit...
21. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

aj na základe Vášho podnetu sme požiadali Technické služby, s.r.o., aby vyčistili spevnenú plochu pre vystupovanie cestujúcich, ktorá je súčasťou zástavky v smere jazdy ul. Kňažská – ul. Komenského, tak aby cestujúci mohli bezpečne na túto plochu vystúpiť a prejsť po vyznačenom priechode pre chodcov na protiľahlý chodník, ktorý je napojený na areál základnej školy. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Technické služby, s.r.o.

Ing. Miroslav Kosmeľ
Vedúci Odboru dopravy a miestneho hospodárstva
21. február 2022

Vaclav Horacek

Dobry den, dovolte mi reagovat na stanovisko samospravy. Asi som to nedostatcne opisal. Tu sa nejedna o zimne obdobie. To je celorocny problem. Je to v neukaznenych vodicoch ktori zastavuju pre odprevadzanie svojich deti na miestach v blizkosti zakruty/ktizovatky a nasledne autobus to musi tiez urobit. Neukaznenych vodicov nech riesi policia ale riziko urazu deti z vystupujuceho autobusu navrhujem znizit zastavovanim v zalive.nakoniec kamerovy system by to mal preukazat. V kazfom pripade dakujem za riesenie.
03. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dopravcu sme upozornili, aby rešpektoval vyznačené zástavky pre autobusy v oboch smeroch. V prípade, že bude problém pretrvávať, prosíme Vás, obratom nás kontaktujte. Prajeme Vám pekný deň.

Ing. Miroslav Kosmeľ
Vedúci Odboru dopravy a miestneho hospodárstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania