Martina Hattalu-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

V riešení
meno
Ivan 26. mája 2023

V rámci revitalizácie zelene na sídlisku Brezovec mesto Dolný Kubín schválilo požiadavku BD 2159 na výrub prerastených smrekov na ul. M. Hattalu . Po výrube stromov ostali vo svahu BD 2159 pne ktoré nepôsobia esteticky. Pne je potrebné vykopať a v rámci Revitalizácia zelene na ul. M. Hattalu zasadiť nové nízko rastúce stromky čo sa čiastočne realizovalo pri kontajneroch na domový odpad a výsadbou stromkov za BD 2159 . Prosím Vás o dosadenie stromkov vo svahu a celkovú úpravu svahu.

28. máj 2023

Rado

Súhlasím ale bolo by potrebné vysadiť stromy alebo polovysoke kre ak ďalej popred blok 2159 ako proti hlukovu a protiprachovu zábranu napríklad aj keď niekto si rozkladá stoly pri krčme ako sa mu zachce!
29. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. O stanovisko sme požiadali príslušný Odbor dopravy a miestneho hospodárstva. Prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
02. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

výrub stromov na uvedenej lokalite bol realizovaný na základe rozhodnutia č. 426/2021/795 zo 7.3.2022. V rámci rozhodnutia bola stanovená aj náhradná výsadba za vypílené stromy a tá už bola uskutočnená na určených náhradných plochách.

Likvidáciu pňov po výrube nebolo možné uskutočniť tak ako na iných lokalitách frézovaním, nakoľko na tejto ploche nedokážeme využiť našu frézu na pne. Z uvedeného dôvodu budeme musieť pristúpiť ku odstráneniu pňov vykopaním. Tieto práce máme predbežne naplánované na august až september. Na základe konzultácií s Ing. Kosmeľom a RNDr. Removčíkovou bol stanovený postup na revitalizáciu plochy vysadením rozptýlených krovín. Prvú fázu týchto prác sme už zahájili v úseku za kontajnermi vysadením Vavrínovca vždyzeleného, ktorý bude spĺňať svoju úlohu po celý rok. Ďalšia výsadba bude doplnená o nízko rastúce ihličnaté kroviny až po odstránení pňov v jesennom období, keď budú vhodné klimatické podmienky na výsadbu drevín.


S pozdravom,

Technické služby, s.r.o.
Kto? Technické služby, s.r.o.
Kedy? 3. štvrťrok 2023

Ing. Miroslav Kosmeľ
Odbor dopravy a miestneho hospodárstva
19. marec 2024

Ivan

Dobrý deň, prosím Vás o dokončenie revitalizácie plochy vysadením rozptýlených krovín nad Bytovým domom 2159 na ul Martina Hattalu. Bolo nám prisľúbené, že ďalšia výsadba bude doplnená o nízko rastúce ihličnaté kroviny po odstránení pňov v jesennom období. Tieto pne však odstránené boli len čiastočne ostatné je potrebné vykopať. Nakoľko je marec 2024 prosím aby práce pokračovali. Pripomínam že, s Ing. Kosmeľom a RNDr. Removčíkovou bol stanovený postup na revitalizáciu plochy vysadením rozptýlených krovín o nízko rastúce ihličnaté kroviny. Myslím si že nastali vhodné klimatické podmienky na výsadbu drevín, jar je na takéto práce priaznivá.
20. marec 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. marec 2024

Zuzana

Martina Hattalu-strom-neorezaný

Na ul. Martina Hattalu boli už pred viac ako rokom odpilene stromy, do dnešného dňa neupraveny terén a nenasadené nové prisľúbené rastliny
26. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Úloha zrealizovať práce na revitalizácii pozemku po výrube drevín a dokončiť výsadbu nízko rastúcich ihličnatých krovín bola zadaná Technickým službám, s.r.o. s termínom realizácie do konca mesiaca september roku 2023. Technické služby, s.r.o. z dôvodu zabezpečovania iných nevyhnutných prác v meste nezrealizovali dohodnuté práce v stanovenom termíne a z tohto dôvodu im bol stanovený nový termín realizácie, a to najneskôr do konca jari 2024. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Technické služby, s.r.o.

Ing. Miroslav Kosmeľ
vedúci odboru dopravy a miestneho hospodárstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania