Ľudovíta Štúra-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

V riešení
meno
Ján 05. marca 2024

Prvá foto je z 27.2.2024,ďaľšie dve z 21.1.2024 !!!
Opadáva omietka a s kusmi tvárnic !
Poškodené miesto má už rozmery cca 2 x 1 m a naďalej sú viditeľne uvolnené okraje,ktoré spadnú každú chvílu.Nakolko je to bytovka v správe mesta a vedie popri nej chodník na parkovisko a garážam,myslím,že by nemal byť problém,poslať tam auto s plošinou a odstrániť uvolnené časti,až ako sa povie do "živého".Mestskí policajti to síce opáskovali,avšak silnejší vietor to vždy roztrhá.
Je len otázka času,kedy tam niekto príde k úrazu.

06. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Komunitné služby s.r.o.
06. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
06. marec 2024

Ján

Podľa mňa je jedno,kto z toho profituje,nakoľko to bola mestská nájomná bytovka,ale primátorovi by malo záležať,aj na zdraví občanov.Hlavne preto,že tam chcú ubytovať paraolympionika.Vchod do toho bytu,je rovno pod poškodenou časťou bytovky a podľa mňa je zarážajúce,že sa tu rieši,kto má momentálne v správe budovu.🤔🤔🤔
06. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dolný Kubín
07. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Poškodenie fasády bolo následkom poruchy na vodovodnom potrubí v jednom z bytov, ktorú sme ako správca odstránili po jej nahlásení. Poškodenie majetku bolo nahlásené poisťovni ako poistná udalosť na základe, ktorej by nám mali byť uhradené všetky náklady spojené s odstraňovaním poruchy a opravou majetku. Dnes 7. marca 2024 zabezpečili Technické služby odstránenie všetkých uvoľnených častí na fasáde, aby bola zabezpečená ochrana našich obyvateľov. V súčasnosti čakáme na cenové ponuky od stavebných spoločností na lokálnu prípadne rozsiahlejšiu opravu bytového domu, ktorú budeme realizovať vo vhodnom počasí. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Komunitné služby s.r.o.

Agnes Távora
Komunitné služby s.r.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.