Na Sihoti-cesta-rozkopaná

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Uzavretý
meno
Vladimír Chovanec 22. októbra 2019

Viacmenej ide o dotaz. Asi pred 2 rokmi som viceprimátorovi p. Šimekovi osobne dal nápad na odstránenie zbytočnej obchádzky celej ulice Na Sihoti. (Obchádzam ju autom už niekoľko rokov ku bytovke 1156.) Nápad spočíval vo vybudovaní prejazdu pred Ľudovou jedálňou na jednosmerku popri Orave. Od 25. marca do 22. mája t.r. som strávil čas na liečebnom pobyte vo V. Hágoch a keď som sa vrátil domov s potešením som zistil, že tento nápad mal asi aj niekto iný, kríky boli premiestnené, cesta rozšírená (vysypaná štrkom), osvetlenie preložené, lenže od mája sa nič neudialo a tak naďalej obchádzam celú ulicu a zbytočne míňam benzín a zbytočne znečisťujem ovzdušie. Tak sa pýtam čo ďalej.

23. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Chovanec,

ďakujeme Vám za podnet, odpoveď spracúva príslušný organizačný útvar mestského úradu.
S pozdravom
Kto? Odbor dopravy, miestneho hospodárstva a cestovného ruchu
Kedy? Do 30 dní

Vladimír Adamec, kancelária primátora mesta Dolný Kubín
19. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Chovanec,

Vašu myšlienku vybudovať prejazd pred Ľudovou jedálňou s napojením na komunikáciu popri rieke Orava nie je v súčasnosti možné zrealizovať. Hlavným dôvodom je, že len časť pozemkov v tejto lokalite je vo vlastníctve Mesta Dolný Kubín, časť však patrí súkromnému majiteľovi. Ten má na nich svoj zámer, ktorý začal realizovať presunutím krovín a rozšírením priestoru o plochu vysypanú štrkom.
Ešte raz ďakujeme za podnet, s pozdravom

Vladimír Adamec, kancelária primátora mesta Dolný Kubín
20. november 2019

Jan Kubina

Chodnîk popred ľudovú jedáleň, ktorý ďalej pokračuje na kolonádny most je hlavným peším prepojením sídliska Bysterec s mestom. Na vybudovanie súbežnej komunikácie môže mesto vysporiadať pozemky (aj vyvlastniť). Ide o tzv. verejnoprospešnú stavbu.
Problém je však inde. Miešať do tohoto intenzívne využívaného pešieho ťahu automobilovú dopravu by bolo hrubou urbanistickou chybou a bezpečnosť chodcov by to tiež nezvýšilo. Pešiemu ťahu by prospelo jeho zatraktívnenie vybudovaním obchodnej vybavenosti na štrkovej ploche.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania