Aleja Slobody-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

V riešení
meno
Ľubomír Hubčík 08. novembra 2019

Nebezpečný úsek. Blízko hlavnej cesty a železničného prechodu...

11. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Hubčík,

ďakujeme Vám za podnet. Uvedenej lokalite sa Mesto Dolný Kubín dlhodobo venuje. Boli tu vykúpené potrebné pozemky, spracovaná projektová dokumentácia a vydané stavebné povolenie na bezpečnejšie dopravné riešenie uvedenej križovatky, vrátane vybudovania chodníkov a zabezpečovacích zariadení. Aktuálne prebiehajú činnosti spojené so súvisiacou preložkou nízkonapäťového elektrického vedenia, ktorá je podmienkou pre realizáciu samotnej rekonštrukcie križovatky. Spolu s Vami veríme, že situácia sa v krátkom čase výrazne zlepší. V tejto etape považujeme Váš podnet za vyriešený.
S pozdravom

Vladimír Adamec, kancelária primátora mesta Dolný Kubín
21. november 2019

Rado

a este sj opravit adfaltovy povrch cez zeleznicny prechod p.kosmel to uz slubuje pol roka a nic a este ohradit chodnik od Brezovca, ktory usti rovno do uvedenej krizovatky a chodci samozrejme behaju pomedzi auta a lebo sa len caka kym sa stane nestastie?!!!
27. február 2020

Martin Hornak

Aleja Slobody-chodník-chýbajúci

Dobry den . Nedalo by sa nieco urobit s chybajucim chodnikom v okoli prechodu cez kolajnice ? Musite ist po ceste alebo po blate.. Dakujem . Martin Hornak
27. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Horňák,

prosíme Vás o strpenie. Ako je uvedené v našej odpovedi z 11.11.2019, Mesto je pripravené začať plošnú rekonštrukciu komunikácií a chodníkov v tejto lokalite.
Ďakujeme za pochopenie, s pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
11. marec 2020

nase mesto1

Dobrý deň.
Od roku 2015 mestský úrad argumentuje a sľubuje, že túto situáciu rieši. Ale okrem toho, že sa v roku 2015 prestalo so striekaním tohto problematického priechodu pre chodcov na vozovku a bolo odstránené zvislé dopravné značenie, na mieste sa vizuálne nič iné neupravilo.
Kým sa veci konečne pohnú ďalej, úplne by stačilo osadiť dočasnú zábranu na hranicu vozovky (vstrede esíčka na obe strany cesty) kadiaľ štrikujú chodci z Brezovca a zo stanice.

Na toto môže byť kľudne použité zábradlie, ktoré sa v roku 2019 odstránilo pred ZŠ Kukučína pri rekonštrukcii chodníka.
Ďalej môžete dočasne presmerovať chodcov pomocou značenia, aké sa použilo napr. v Bratislave na Hodžovom námestí - označenie smeru k priechodu pre chodcov (foto z tejto stránky je v prílohe).
Elegantne možno použiť priechod pre chodcov na začiatku esíčka (priechod pri tesco) a zaberie to len 1 minútu navyše. Len treba chodcov značením upozorniť. Berte ohľad na to, že dedinčania v meste behajú po ceste ako doma na dedine, tak ich treba obrazne "ako stádo naviesť do cárku".
Pozdravujem
11. marec 2020

nase mesto1

Alebo zatiaľ pridať priechody.
26. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Hubčík,

radi by sme Vás informovali ohľadne Vášho podnetu. Na rekonštrukciu križovatky už máme vyčlenené aj finančné prostriedky avšak začať môžeme až po prekládke nízkonapäťového elektrického vedenia. Žiaľ od začiatku pandémie pracujú energetici v obmedzenom režime a zatiaľ nebolo možno zrealizovať túto akciu. Veríme, že sa situácia čoskoro dostane do normálneho režimu a my budeme môcť po prekládke začať s rekonštrukciou križovatky vrátane chodníkov. Boli schválené aj ďalšie finančné prostriedky, ktoré budú použité na výstavbu chodníka smerom na Štrbičný jarok. Táto akcia nie je podmienená prekládkou takže predpokladáme, že už čoskoro začneme s jej realizáciou. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Odbor výstavby a životného prostredia

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
26. apríl 2021

nase mesto1

Dobrý deň. S prekládkou elektrického vedenia vie pomôcť spoločnosť ELSPOL Námestovo. Vypracujú projekt prekládky, vybavia povolenie v SSE a prekládku aj zrealizujú.
Veci sa rýchlejšie pohnú ďalej k doriešeniu križovatky.

Ďalší problém, ktorý s týmto trošku súvisí je priechod pre chodcov pri Obchodnej akadémii na moste GPS 49.212750872, 19.293360114 Najmä študenti ho využívajú na trase z autobusovej stanice do Obch. akadémie. Vďaka neprehľadnému umiestneniu tohto priechodu sa tu často stávajú dopravné nehody. Polícia o tomto vie, ale tiež nekoná.
Daný priechod je potrebné konečne zrušiť a umiestniť zábradlie na oboch stranách vozovky.
Priechod by mal zmysel len ak by boli zapnuté semafory. Teda pre dobro chodcov aj vodičov je ho potrebné zrušiť.
Študenti prejdú rovnakú vzdialenosť do školy s využitím bezpečného dolného dlhého priechodu pri bývalom Národnom fronte.
13. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

rekonštrukcia predmetnej križovatky, ktorá zahŕňa aj chodníky a prechody pre chodcov sa začne v jarných mesiacoch tohto roku. Momentálne máme akciu stavebne povolenú, vysúťaženého zhotoviteľa diela a prebieha odovzdávanie stavby. Prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania