Odbojárov-detské ihrisko-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Vyriešený
meno
Jozef Ranuša 20. novembra 2019

Ihrisko s výbornou polohou ma dlhodobo asfaltový povrch v dezolátnom stave. Terajší stav znemožňuje korčuľovanie, hokej, futbal..atď. Jeho rekonštrukciou by sa zväčšil a skvalitnil priestor pre športové aktivity deti v tejto oblasti.
Ďakujem za odpoveď.

20. november 2019

Natália Jurčíková

Toto ihrisko vyžaduje akútnu výmenu povrchu a riešenie nových hracích prvkov. Je hanbou mesta, že ma takéto zanedbane ihriská a nerieši ich.
21. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Ranuša,

ďakujeme Vám za podnet. V budúcom roku sme plánovali na sídlisku Brezovec opraviť dve ihriská, okrem Vami spomínaného na ul. Odbojárov aj ihrisko na ul. Nemocničnej. Vzhľadom na finančné možnosti mesta bola v návrhu rozpočtu na rok 2020 ponechaná oprava povrchu ihriska na ul. Nemocničnej. O výsledku Vás budeme informovať.
S pozdravom

Vladimír Adamec, kancelária primátora mesta Dolný Kubín
21. november 2019

Rado

treba tam vybudovat parkovisko adpon budu mat kde parkovat vodoci co parkuju tam kde sa to nema a netreba nic upravovat len nakreslit ciary
24. november 2019

Emilia Jurčíkova

Toto ihrisko bolo navrhnuté výborom Brezovec prioritne na revitalizáciu ako dopravné ihrisko pre rok 2020, ktoré bude slúžiť tak deťom z okolia ktorých rastie binomickým radom, tak i pre deti z blízkej materskej školy na ulici Odbojárov. Tento zámer bol odsúhlasený aj Bytovými príľahlými bytovými spoločenstvami.
25. november 2019

Jozef Ranuša

ďakujem za odpoveď samosprávy. Z odpovede som pochopil, že v r. 2020 mesto neplánuje opraviť toho ihrisko. Hmmm...ihrisko ma cca 25x12m = 300m2. Ak by tam bol urobený čo i len jeden asfaltový koberec o hr. 50mm, ktorého cena za štvorcový meter je cca 20e aj s prácou, bolo by to 600e + samozrejme búracie práce poškodeného asfaltového povrchu a nejaké práce naviac. Keby to bolo aj 2000e, pýtam sa, je to čiastka ktorá je pre mesto Dolný Kubín rozhodujúca, alebo likvidačná, pri počte obyvateľov 18 376, ktorých značná časť žije na Brezovci? Ved ich prerozdelené dane z príjmov a miestne dane napĺňajú mestskú pokladnicu!
Oddiaľovaním opravy sa zly stav ihriska bude ešte zhoršovať, čo spôsobí väčšie finančné náklady pri jeho následnej rekonštrukcii, ak nejaká v budúcnosti vôbec bude.....
25. november 2019

Emilia Jurčíkova

Nerozumiem odpovedi samosprávy, kto zmenil priority Brezoveckého výboru, ktorými sa výbor zaoberal skoro na každom stretnutí, kde vo výbore sedí 5 poslancov. Ako poslanec a člen výboru Brezovec nemám vedomosť, žeby sme na výbore tieto priority zmenili. Úplne s Vami súhlasím, že sme jedno z najväčších sídlisk s veľkým počtom malých detí a okrem malého počtu ihrísk chýba na Brezovci jedno multifunkčné centrum, ktoré by mohli využívať mamičky s deťmi, mladí ľudia, seniori ako aj rôzne spolky,bytové spoločenstvá, záhradkári atd....... Len spoločnými silami môžeme určité veci v samospráve zmeniť.
28. november 2019

Emilia Jurčíkova

Ešte akú nevysvetliteľnú odpoveď som dostala zo strany samosprávy:
"Na stretnutí s poslancami mestského zastupiteľstva k návrhu rozpočtu na rok 2020 už navrhovaný rozpočet neobsahoval finančnú čiastku vo výške 12 000,- EUR na opravu povrchu detského ihriska na ul. Odbojárov. Prítomní poslanci boli oboznámení aj o požiadavke mestského výboru a poslancov za mestskú časť Brezovec zrekonštruovať aj predmetné ihrisko na ul. Odbojárov. Zároveň bolo poslancom vysvetlené, že do rozpočtu bola zapracovaná väčšia čiastka ( 25 000,- EUR) na opravu povrchu športoviska na ul. Nemocničná, a to aj z toho dôvodu, že obyvatelia danej časti prejavili osobný záujem o revitalizáciu tohto športoviska aj vlastným pričinením."

Preto sa pýtam samosprávy, s ktorymi konkretnymi poslancami bola prerokovaná zmena, čo s tym suhlasili, lebo nie s každým, aspoň viaceri nemáme túto vedomosť.
Odkiaľ má samospráva vedomosť, že zo strany rodín a obyvateľov ul Odbojárov a Mierová by nemal byť záujem na revitalizáciu tohto ihriska?
06. december 2019

Rado

treba tam parkovisko aspon budu mat kde parkovat nezodpovedni vodici !!!
27. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Ranuša,

mestské zastupiteľstvo schválilo návrh rozpočtu, ktorý počíta pre rok 2020 s opravou športoviska na ul. Nemocničná za bytovým domom Nemocničná 1949 v sume 25 tis. EUR. Rekonštrukcia Vami spomínaného ihriska na ul. Odbojárov bude realizovaná v nasledujúcom období.
Ešte raz ďakujeme za podnet, ktorý týmto považujeme za vyriešený.
S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
21. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Ranuša,
radi by sme Vás informovali ohľadne Vášho podnetu. Predmetné ihrisko je v súčasnosti súčasťou projekčnej prípravy na "revitalizáciu vnútrobloku". Projekt bude podaný v 05/2021 na spolufinancovanie investície z fondov európskeho spoločenstva. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Odbor výstavby a životného prostredia

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
27. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Ranuša,

predmetné ihrisko prešlo kompletnou rekonštrukciu v rámci projektu "revitalizácia vnútrobloku", na ktorý sa nám podarilo získať finančné prostriedky z fondov európskeho spoločenstva. Prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
27. september 2022

Jozef Ranuša

Ďakujem. Deťom aj rodičom to určite urobilo veľkú radosť. I keď novy asfaltový kryt chodníka je hrboľatý a taktiež spoje jednotlivých etáp asfaltovania sú hrboľaté a aj opticky škaredo urobené, a taktiež časť chodníka s vnútorným obrubníkom je utopená  v mieste  kde sa vchádza do strmšej časti s východom na ulicu Mierová, čoho následkom je vyplavovanie hliny na asfalt a znečistenie chodníka. Nakoľko ide o novostavbu, chyby kazia celkový dojem. Žiadam Vás urobiť opatrenie aby nedochádzalo k vyplavovaniu hliny v danom mieste, je to vizuálne viditeľne takže to určite ľahko nájdete. Každopádne je super že sa Vám to podarilo urobiť a taktiež verím že ihrisko aj mobiliár využije aj susediaca materská škôlka.
28. september 2022

Emilia Jurčíkova

Ako spolu-inicátorka zámeru revitalizácie tohto priestoru musím tiež vyjadriť svoju nespokojnosť, hlavne okolo herných prvkov nie sú žiadne dopadové, alebo inak vyriešené tieto plochy, len močiarne miesta,
29. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve so žiadosťou o vyjadrenie.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
04. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani poslankyňa Jurčíková,

gumené zatrávňovacie rohože pod hracie prvky a spevnenú plochu z dlažby pod hrací stôl doplnia Technické služby v najbližších dňoch. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Technické služby, s.r.o.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.