Pelhřimovská-zviera-túlavé

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Vyriešený
meno
Tomáš 11. januára 2020

Zdravím,viem že to nieje prvý krát čo sa na vás obracajú občania s týmto problémom....jedná sa o túlavé mačky(6-10)tieto mačky sa nachádzajú v kanáli pri internáte hotelovej akadémie,neviem prečo mesto nedokáže vyriešiť tento problém, keďže v blízkosti je aj základná škola a všetci vieme že mačky sú nositeľmi rôznych závažných ochorení,za skorú odpoveď a vyriešenie daného problému vopred ďakujem,určite sa aj ostatný obyvatelia našej ulice potešia,s pozdravom Tomáš

13. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Tomáš,

ďakujeme Vám za Váš podnet. Ako píšete, nie je to prvýkrát, čo sa na nás obyvatelia obracajú s problémom výskytu túlavých mačiek. Uvedomujeme si zdravotné riziká s nimi spojené, aj preto mestská polícia v septembri 2018 zrealizovala v dvoch etapách na Pelhřimovskej ulici odchyt a následnú kastráciu týchto mačiek. Akciu je Mesto pripravené zrealizovať aj v tomto roku, avšak jej účinok a efektívnosť takto vynaložených prostriedkov je vo veľkej miere závislá od zmeny správania sa časti obyvateľov. Mesto nie je schopné problém vyriešiť, pokiaľ budú túlavé mačky aj napriek upozorneniam príslušníkov mestskej polície a vyveseným plagátom so zákazom kŕmenia denne prikrmované. Prosíme Vás v tomto smere o spoluprácu, Mesto zabezpečí informovanie obyvateľov prostredníctvom svojich komunikačných prostriedkov. O ďalšom postupe Vás budeme informovať.
S pozdravom
Kto? Mestská polícia
Kedy? Do konca marca 2020

Vladimír Adamec, kancelária primátora mesta
08. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzhľadom na situáciu, ktorá vznikla v súvislosti s koronakrízou, presúvame odchyt túlavých mačiek na neskoršie obdobie.
Ďakujeme za pochopenie

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
24. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mesto Dolný Kubín nadviazalo spoluprácu s externým subjektom, zabezpečujúcim priebežný odchyt a sterilizáciu mačiek. V poslednom období tak boli aj vo Vami uvádzanej lokalite sterilizované tri zvieratá.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania