Radlinského-semafor-nefunkčný

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Uzavretý
meno
Števo 15. januára 2020

V blízkosti Obchodnej akadémie máme nielen nefunkčné, ale predovšetkým zavádzajúce semafory!
Zvlášť, keď je slnko nižšie (čo býva každý deň) sa zdá, že na semafore svieti zelená. Je to zavádzajúce a mätúce najmä pre cezpoľných.
Môjmu kamarátovi sa stalo, že do neho na tejto križovatke napálil cezpoľný šofér, práve preto, lebo "videl, že mu na semafore svieti zelená".
Ak už tieto semafory nemajú byť spojazdnené alebo zlikvidované, tak čo keby sa aspoň zakryli čiernymi vrecami na odpad?

30. január 2020

Števo

Tak toto je smutné.
Smutné je, že prešli už dva týždne a zo strany mesta sa neobjavila ani suchá reakcia typu "Budeme sa snažiť na tom pracovať." Tím webstránky odkazprestarostu.sk preto podnet označil za "Neriešený". :-(

Inak, naozaj by to bolo také komplikované zabezpečiť, aby mohli byť tie semafory zakryté aspoň čiernymi vrecami na odpad? Ak áno, ide o vrchol byrokratického puntičkárstva. Tie vrecia tam mali dať už tí chlapi, čo tie semafory vypli.
30. január 2020

Tomáš

nazdar Števo, tento portál je ešte stále v začiatkoch a má svoje muchy; postupne ich objavujem tiež. idem posielať ďalšiu sériu pripomienok, tak ak dovolíš, toto zahrniem medzi ne (oficiálna doba na odpovede pre inštitúcie je 30 dní, preto nechápem prečo to skartujú už po 15 dňoch. podnet nebol vyradený človekom, ale serverom, ktorý to vyhodnocuje cez počet dní od podania) a myslím že po odpovedi mesta vie admin portálu prepnúť status na "vyriešené"

k "tvojmu" problému: na takéto situácie existujú priemyselné krytky na semafor; bežne sa to vkladá na šošovky semafora tam, kde plánuje "odstrániť" semafor len dočasne, resp. kde by demontáž semafora vyšla drahšie než tá krytka
31. január 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
status podnetu na neriešený sa zmení vo všetkých prípadoch, keď samospráva alebo iná zodpovedná inštitúcia neodpovie do 14 dní od zaslania výzvy.
V takýchto prípadoch vždy podnety opätovne preposielame zodpovedným inštitúciám s upozornením na neriešený podnet. Tento status nevyjadruje, že je "skartovaný" ani uzavretý.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
31. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Štefan,

ďakujeme Vám za podnet, kolegovia z odboru dopravy, MH a CR ho konzultujú s kompetentnými inštitúciami. Naviac Mesto Dolný Kubín v poslednom období vyvíja aktivity pre také technicko-organizačné riešenie križovatiek v okolí cestného mosta cez rieku Orava, ktoré by zlepšilo prejazdnosť tejto lokality hlavne v ranných a popoludňajších hodinách. Jednou z alternatív bolo využitie už osadených semaforov, resp. ich časti.
S pozdravom
Kto? Odbor dopravy, miestneho hospodárstva a cestovného ruchu
Kedy? Do konca mesiaca február 2020

Vladimír Adamec, kancelária primátora mesta
26. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

prosíme Vás o posunutie termínu riešenia. V priebehu mesiaca marec prebehne rokovanie so Správou ciest ŽSK a Slovenskou správou ciest ohľadom dopravnej situácie v meste, na ktorom bude prednesená aj Vaša požiadavka.
Ďakujeme za pochopenie.
S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
15. máj 2020

Jan Kubina

Nerád vám vstupujem do plodnej diskusie, ale vďaka náklonu osi rotácie Zeme ku ekliptike, sa predmetný problém preniesol z Radlinského ulice na ulicu M.R.Štefánika. Návrat problému na Radlinského ul. sa dá predpokladať po jesennej rovnodennosti.
26. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za oneskorenú odpoveď. Po konzultáciách so zodpovednými inštitúciami sme sa rozhodli nefunkčné semafory nezakrývať.
Ďakujeme za podnet

Ing. Vladimír Adamec
Mesto Dolný Kubín
26. máj 2020

Števo

Aha, a dozvieme sa aspoň malý dôvod, pre ktorý táto problematika ostane neriešená (ani nezakryté ani neodinštalované semafory)? Ponúknete nám aspoň nejaký argument, ktorý preváži tú nepríjemnú skutočnosť, že sú tie semafory zbytočné a najmä zavádzajúce?

Dúfam, že dôvodom nebude veľká vyťaženosť. Pretože zakryť taký semafor rozhodne nie je niekoľkodňová práca (ak je vôbec niekoľkohodinová).
21. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Štefan,

ako sme napísali 31.01.2020, v súčasnosti Mesto pracuje na riešení križovatiek na ceste I. triedy č. 70, ktorých súčasťou bude využitie, resp. odstránenie uvedených semaforov. Pri rozhodnutí nezakrývať tieto semafory rozhodla aj skutočnosť, že okrem Vami popísaného prípadu napriek vysokej premávke nemáme potvrdenú informáciu o tom, že by semafory boli príčinou dopravnej nehody.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
21. august 2020

Roman Klein

dúfame že k žiadnej škode na životoch a majetku nedôjde kým sa vyrieši križovatka. kto ju pozná a nie je taliansky pretekar tak namiesto odbocovania vlavo z vedľajšej cesty to radsej obide zďaleka. ;)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.