Bernolákova-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Pavol 14. februára 2020

Dobrý deň,

na pozemku parcelné číslo 1881/3 podľa LV majiteľ Mesto Dolný Kubín, konkrétne majiteľka parcely č. 652/2 ** nelegálne postavila na časti uvedeného parcelného čísla plot. Okolo plota sa nachádza chodník parcelné číslo 659/63, na ktorom sa vytvára sústavne súvislá vrstva ľadu, nakoľko na plote je tieniaca clona. Vzhľadom k tomu, že počas celého roka sa majitelia uvedeného chodníka nestarajú o jeho údržbu a v zimných mesiacoch dochádza na uvedenom chodníku k častým pádom, žiadam Vás, aby majiteľka odstránila nelegálnu stavbu - plot z časti mestského pozemku a majitelia chodníka aby boli vyzvaní na jeho celoročnú údržbu.

23. február 2020

Lupino Arzen

Chodník je na súkromnom pozemku a majiteľom vyhovuje stav aký je teraz. Zimnú údržbu nevykonávajú, v zime ho nevyužívajú a tretie osoby nemajú právo ho využívať bez súhlasu majiteľov.
27. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako je uvedené v predchádzajúcom diskusnom príspevku, Mesto neeviduje Vami uvedený chodník, ani nezabezpečuje jeho údržbu. Keďže sa chodník nachádza na súkromnom pozemku, Mesto nemá kompetenciu vyzvať majiteľov na jeho údržbu.
S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
28. február 2020

Pavol

Na začiatku ani na konci chodníka neexistuje žiadna tabuľa, že sa jedná o súkromný pozemok a ani, že sa zakazuje prechod uvedeným chodníkom, a tá tam ani nemôže byť nakoľko chodník a druhý už neexistujúci dala vybudovať Pragovka (dnešná SEZ) pre svojich zamestnancov, ktorí bývali v bytovkách nad Pagovkou a pre rodinné domy dnes neexistujúce (dnes cesta). Stačí si len pozrieť staré mapy z r. 1950 a taktiež LV, kde sa v časti "ťarchy" uvádza: "Povinnosť majiteľom zachovať doterajší spôsob využitia, kým sa nerozhodne o jeho inom využití."

Neviem síce, ktorého zo 42 vlastníkov zastupujete ale o chodník aj v súkromnom vlastníctve sa treba starať.
01. marec 2020

Lupino Arzen

Neviem koho zastupuješ ty ale chodník bol postavený ako píšeš pre obyvateľov bytoviek a teraz ho vlastnia vlastníci záhrad. Tak tretie osoby by ho nemali využívať na prechod. Keď ťa ten chodník zaujíma tak by si ho mohol udržovať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania