Železničiarov-strom-invazívna rastlina

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Uzavretý
meno
Peter 27. februára 2020

Dobrý deň. Rád by som upriamil pozornosť na výsadbu cudzokrajných drevín nie je to problém len hore uvedenej lokality, ale celého DK. Napríklad na lokalite Na Ožnici som napočítal 450Ks Tuje a Cypruštekov. Pokiaľ viem tieto dreviny sú nepôvodné a dokonca jedovaté taktiež majú charakteristický zápach a sú alergénne. Síce zatiaľ nie sú na zozname inváznych rastlín, ale odborníci ich už za invázne považujú.

06. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za zaujímavú informáciu, Mesto Dolný Kubín však neschvaľuje činnosť opatrovateľských centier detí v domácom prostredí, nemá preto ani kompetenciu schvaľovať dreviny na pozemku takýchto centier.
S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
09. marec 2020

Peter

Ak som dobre pochopil tieto opatrovateľské centrá využívajú dieru v zákone. Prevádzkovateľ nemusí mať žiadnu kvalifikáciu a priestory nemusia spĺňať žiadne požiadavky na prevádzku, napríklad požiarno bezpečnostné, hygienické ako je to pri štátnych zariadeniach. Bol som v tom že tá kolaudácia je na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia a životného prostredia. Takže schválite užívanie budovy o ktorej viete, že tam bude zvýšený počet deti aj keď môžu byť pochybnosti o vhodnosti zariadenia na tento účel.

Nie je možné do budúcna regulovať výsadbu týchto drevín cez VZN?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania