Fučíkova-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

V riešení
meno
Martina 24. apríla 2020

Niekto doviezol na záhradku nebezpečný odpad - železničné dechtové podvali a robí si z nich posedenie - píli a vŕta do nich a jedy veselo prenikajú do pôdy a spodných vôd...
Hneď vedľa podvalov je postavená garáž - je to v súlade s územným plánom mesta? Ak nieje , prečo takúto stavbu mesto na záhrade povolilo?
Ide o druhú chatku hneď za bránov, číslo parcely by malo byť 531/45...

Tu sú články k téme dechtových podvalov:
https://kosicednes.sk/styl-ine/nevyuzivajte-zeleznicne-podvaly/
https://www.kosiceonline.sk/zeleznicne-podvaly-su-oblubenym-materialom-na-upravu-pozemku-je-to-ale-zly-napad

Ďakujeme, že chránite naše životné prostredie

24. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, o zistených skutočnostiach Vás budeme informovať.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
20. máj 2020

Martina

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať, či sa v tejto veci za mesiac niečo udialo. Nebezpečný odpad je tam stále, na garáži sa veselo pracuje - pôvodná stavba už je celá zbúraná... Tiež na iných parcelách prebieha čulí stavebný ruch, vo veľkom sa všade betónuje... Bol sa tam stavebný úrad vôbec pozrieť? Napr. parcely č. 531/89, /77, /93, /95... všade samý betón... Takto by asi záhradky pre oddych nemali vyzerať...
05. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet o nezákonne umiestnenom odpade sme v zmysle zákona o odpadoch postúpili Okresnému úradu životného prostredia v Dolnom Kubíne. O ďalších krokoch, rovnako ako o stavebných úpravách v záhradkárskej osade Stariny Vás budeme informovať.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
07. december 2020

Martina

Dobry deň,
chcela by som sa opýtať, či v tejto veci stavebný úrad, resp. životné prostredie za takmer 8 mesiacov niečo urobili. Pri dnešnej prechádzke tam podvaly aj garáž, dokonca už aj s autom, stále sú..
Dakujem
10. marec 2021

Martina

Dobrý deň, o mesiac to bude rok od nahlásenia. Môžem sa opýtať, čo sa za tento rok v tejto veci udialo? Stavby aj nebezpečný odpad sú stále tam...
16. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za oneskorenú reakciu. Ohľadne stanoviska sme kontaktovali Okresný úrad životného prostredia v Dolnom Kubíne, ale aktuálne sú pracovníčky v povinnej karanténe, ktorá im končí 28. marca. V pondelok t.j. 29. marca ich budeme opätovne kontaktovať a obratom Vám zašleme všetky informácie súvisiacie s prešetrením Vášho podnetu. Prajeme Vám pekný deň.
Kedy? mesiac

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
15. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
z Okresného úradu životného prostredia v Dolnom Kubíne sme dostali nasledovné stanovisko: " v prípade použitia odpadu na ulici Fučíkova, OÚ DK OSŽP postupoval podľa zákona o odpadkoch. Majiteľku sme vyzvali, aby odstránila odpad, ktorý bol použitý na nelegálnu stavbu. V prípade, že bude začaté stavebné konanie, OÚ DK OSŽP poskytne svoje stanovisko."
Prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.