Hviezdoslavovo námestie-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Uzavretý

Dobrý deň, viackrát sa mi stala kolízna situácia s cyklistami v našom meste. Na chodníku to nie je bezpečné pre deti a dovolím si tvrdiť, že ani pre dospelých (ani na drevenom moste,kde platí zákaz jazdy).
Napadlo mi vyriešiť situáciu vyhradením cyklotrasy cez mesto. (napr. jedna strana cestného mosta, časť cesty od Radlinského smerom na námestie, časť námestia...). Verím, že by to bolo možné a mesto by to nestálo veľa. Tiež by som vás chcela požiadať o častejšie kontroly na kolonádnom moste v tejto súvislosti a možno aj väčšiu informovanosť obyvateľstva (že bicykle na chodník nepatria a keď už,tak len rýchlosťou chôdze...) Ďakujem.

29. jún 2020

Jana

príklad ako je vyhradená časť namestia v LM
02. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

cyklistická doprava zažíva v posledných rokoch aj v našom meste veľký rozmach, na ktorý však nie je pripravená infraštruktúra. Chýbajú cyklochodníky, širším centrom prechádzajú dve frekventované cesty prvej triedy. Prekážkou sú aj Vami spomínané Hviezdoslavovo námestie a kolonádový most. V súčasnosti sa v Meste Dolný Kubín sústreďujeme na dobudovanie cyklotrasy po nábreží Oravy od cestného mostu cez rieku po priemyselnú zónu Mokraď, ktorá by mala slúžiť zamestnancom tamojších firiem a zároveň by mala byť súčasťou cyklistického okruhu okolo Tatier.
S vďakou musíme odmietnuť Vaše návrhy riešenia cyklotrás cez mesto. Parametre cestného mosta a Radlinského ulice neumožňujú vyznačiť pruh pre cyklistov, rovnako v prípade kolonádového mosta by takéto riešenie nebolo v súlade s technickými normami. V prípade Hviezdoslavovho námestia a časti Radlinského ulice je potrebné povedať, že tieto sú pešími zónami, kde je za určitých podmienok umožnená jazda na bicykli, s prioritou peších. Vzájomné spolužitie je možné len za podmienky tolerancie a ohľaduplnosti. Na základe Vášho podnetu zvýšime aj kontrolnú činnosť mestskej polície voči cyklistom, ktorí nedodržiavajú pravidlá cestnej premávky.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania