Bysterecká-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Uzavretý
meno
Pavol Matlák 17. júla 2020

Jedná sa o prístup ku garažam hneď v prvom dvore za koľajnicami.V čase dažďov voda zateká aj do garažíí.

21. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Matlák,

ďakujeme Vám za podnet. V minulom roku Mesto vyspravilo priestranstvo medzi garážami odfrézovanou živičnou hmotou z rekonštruovanej komunikácie na ul. Športovcov. Toto riešenie však bolo zo strany vlastníkov garáží radikálne odmietnuté, preto bol materiál na základe ich žiadosti z danej lokality odvezený.
Problém vzniká z troch dôvodov: v uvedenej lokalite nie je vybudovaný systém odvedenia dažďovej vody, samotní vlastníci garáži nemajú dažďovú vodu zo striech odvedenú podľa platnej legislatívy a nevyhovujúca je aj výšková úprava priestranstva. Garáže sú totiž osadené pod úrovňou komunikácie a vytvárajú akúsi vaňu, ktorá je plnená prívalovými dažďami.
Riešením je vybudovanie funkčnej dažďovej kanalizácie za účelom odvedenia vody z územia a až následné spevnenie živičným povrchom alebo štrkodrvou. Odporúčame obrátiť sa s Vašou požiadavkou na Výbor Veľký Bysterec ([email protected]), ktorý ju prehodnotí a zaradí do svojich investičných priorít.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
11. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Matlák,

chceli by sme Vás informovať ohľadne Vášho podnetu. Oprava prístupových komunikácii pomedzi garážové domy nebude zrealizovaná z dôvodu, že uvedená akcia nie je zaradená do priorít mestského výboru Veľký Bysterec. Prajeme Vám pekný deň.

Ing. Miroslav Kosmeľ
Odbor dopravy a miestneho hospodárstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania