Andreja Halašu-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Žilinský samosprávny kraj

V riešení
meno
Zuzana Přibylová 21. júla 2020

Na ul.Andreja Halasu (kde je zvonica)je coraz vacsia premavka. 2x tam bola znacka jednosmerka ale niekto si ju len tak dal dole. Popritom ul. Zaskalicka ma dva chodniky a aj ul 29.augusta je jednosmerna kadial chodi autobus. My nemame ani chodniky ani ziadne riesenie aby cesta nebola tak nebezpecna. O nedodrziavani rychlosti ani nejdem rozpisovat.Velky problem prejst ako chodec po tejto ulici. Uvitali by sme riesenie . Dakujem

24. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mesto Dolný Kubín nie je správcom Vami uvádzanej komunikácie, preto nemôže rozhodnúť o jej opätovnom zjednosmernení. Vašu požiadavku vrátane návrhu na vybudovanie chodníka zasielame na posúdenie Výboru Záskalie.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
24. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali Žilinskému samosprávnemu kraju.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
26. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Žilinský samosprávny kraj
14. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Cesta III/2262 patrí medzi cesty III. triedy, ktoré má v majetku ŽSK a v správe Správa ciest ŽSK, konkrétne závod Orava.
Na základe podnetu bola na danej ceste vykonaná kontrola aktuálneho stavu. Pri kontrole cesty III/2262 v Dolnom Kubíne – Záskalí sa nenašli žiadne nedostatky vo zvislom dopravnom značení. Ak je záujem o zmenu dopravného značenia – zjednosmernení úseku cesty III/2262, je potrebné postupovať podľa zaužívaných pravidiel a platných predpisov:
Podnet na zmenu musí iniciovať Mesto Dolný Kubín alebo mestská časť, zvolaním rokovania alebo oslovením zainteresovaných orgánov.
O určení dopravného značenia a jeho zmien rozhoduje Okresný úrad, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií v Dolnom Kubíne na základe posúdenia Okresným dopravným inšpektorátom PZ v Dolnom Kubíne a vyjadrenia správcu cesty.
V prípade, že bude rozhodnuté o zmene dopravného značenia, správca cesty SC ŽSK Závod Orava túto zmenu zrealizuje.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.