Martina Hattalu-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Vyriešený
meno
Anna 13. augusta 2020

Dobry den,

Popod bytovky 2159 a 2160 na ul. M.Hattalu je chodnik a 2 ihriska. Na tomto useku je vysoka frekvencia deti, ktore vybiehaju pomedzi bytovky na spominany chodnik. Z hlavnej cesty nie je znacenie,ze sa jedna o vedlajsiu cestu,preto by to malo byt vyuzivane ako chodnik.Ludia tu jazdia autami a niekolki obyvatelia z bytoviek dokonca uz aj parkuju.Dnes skoro zrazili dieta, ktore im vybehlo. Ziadame o umiestnenie tabule,ze sa jedna o vedlajsiu cestu a vyvesenie oznamu policiou na vchody v tychto bytovkach,ze to nie je cesta ale chodnik.V pripade,ze je cesta vedlajsia, bolo by vhodne medzi bytovkami osadit spomalovac a tabulu pozor deti. Nikomu tu nie je jasne ako je tento usek evidovany a vyhneme sa tym pripadnym zraneniam a nevrazivosti a neinformovanosti susedov.Dakujeme

17. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, po preverení skutkového stavu Vám zašleme odpoveď.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
29. november 2020

Zuzka Hutková Drapáčová

Dobrý deň, tiež som obyvateľom spomínanej bytotky, a mrzi ma ze sa od augusta nic nevyriesilo a nezmenilo.
Auta tu prechádzajú, parkujú dennodenne pod oknami...
11. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

chceli by sme Vás informovať ohľadne Vášho podnetu. Popod bytový dom č. 2159 a 2160 na ul. M. Hattalu sa nachádza chodník. Vozidla stojace na chodníku porušujú zákon o cestnej premávke č. 8/2009 z. z. § 25, odsek 1, písmeno q, na verejnej zeleni písmeno s. Po dohode s mestskou políciou sa v danej lokalite budú vykonávať intenzívnejšie kontroly a zároveň Mesto Dolný Kubín, odbor dopravy a MH požiada OR PZ SR, ODI V Dolnom Kubíne o stanovisko k určeniu trvalého dopravného značenia DZ č. 220 – cestička pre chodcov o osadenie na obidve strany chodníka. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Odbor dopravy a miestneho hospodárstva

Ing. Miroslav Kosmeľ
Odbor dopravy a miestneho hospodárstva
28. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mesto Dolný Kubín, odbor dopravy a MH požiadalo OR PZ SR, ODI V Dolnom Kubíne o stanovisko k určeniu trvalého dopravného značenia DZ č. 222 – cestička pre chodcov a cyklistov. Na základe získania kladného stanoviska pracovníci Technických služieb s.r.o. Dolný Kubín osadili dopravné značenie. Prajeme Vám pekný deň.

Ing. Juraj Vasek
Odbor dopravy a miestneho hospodárstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.