Jánoškova-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

V riešení
meno
Peter Holeš 16. augusta 2020

17. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet, odpoveď Vám zašleme v krátkom čase po preverení stavu.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
18. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

živičný povrch na slepej ulici Janoškova je rozrušený čiastočne prepadnutými rozkopávkami inžinierskych prípojok rodinných domov, ako aj rôznymi prepadlinami a prasklinami. Bodová oprava takto poškodeného povrchu je neekonomická a v tomto prípade treba pristúpiť k celoplošnej oprave, t.j. položeniu nového živičného povrchu v dĺžke celej komunikácie. Z dôvodu, že potrebné finančné prostriedky nie sú obsahom schváleného rozpočtu, navrhujeme, aby obyvatelia ul. Janoškova prerokovali potrebu zaradenia opravy tejto komunikácie s Výborom Staré mesto, ktorý po zvážení môže zaradiť predmetnú opravu do priorít za danú lokalitu. Informáciu o Vašom podnete sme Výboru Staré mesto zaslali na vedomie.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
16. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Holeš,

radi by sme Vás informovali ohľadne Vášho podnetu. Mesto Dolný Kubín na základe podnetu, týkajúceho sa opravy komunikácie na ul. Janoškova pod štátnou cestou I/59, zorganizovalo pracovné stretnutie za prítomnosti pána primátora, ktorého sa zúčastnili zástupcovia OVS, a.s. Dolný Kubín, odboru výstavby a životného prostredia a odboru dopravy a miestneho hospodárstva. Na stretnutí bolo dohodnuté nasledovné:
• OVS, a.s. Dolný Kubín zaradí opravu vodovodného vedenia v danom úseku do plánu opráv pre rok 2021. Realizáciu opravy zabezpečí v III.Q/2021.
• Mesto Dolný Kubín sa bude zaoberať v 1. polroku 2021 technickým riešením odvodnenia komunikácie na ul. Janoškova a vyčísli predpokladané finančné náklady na realizáciu odvodnenia a obnovy živičného povrchu.
• Mesto Dolný Kubín zároveň požiada príslušný mestský výbor (Staré mesto) o vyjadrenie, či zaradí realizáciu pripravovanej investície medzi priority pre rok 2022.
Kto? Odbor dopravy a miestneho hospodárstva

Ing. Miroslav Kosmeľ
vedúci Odboru dopravy a miestneho hospodárstva
31. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Holeš,

radi by sme Vás informovali ohľadom Vášho podnetu. V týchto dňoch Oravská vodárenská spoločnosť, a.s. dokončuje opravu vodovodného vedenia v predmetnej lokalite. V prípade, že poslanci MsZ schvália odvodnenie predmetnej komunikácie v rozpočte pre rok 2022, bude odvodnenie komunikácie vykonané v priebehu roka 2022. Ďakujeme za Váš podnet a prajeme Vám ešte pekné sviatky.
Kto? Odbor dopravy a miestneho hospodárstva

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
11. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Holeš,

kvôli zlému stavu rozvodov si vodárne naplánovali a zrealizovali komplexnú rekonštrukciu na tejto ulici. Zároveň mesto pripravilo projekt rekonštrukcie komunikácie a jej poriadne odvodnenie. Žiaľ pri odvodnení nastal problém. Jeden z majiteľov pozemkov nesúhlasil s obnovou pôvodného odvodnenia cez jeho pozemky v pôvodnej trase. Mesto momentálne pripravuje nový projekt na odvodnenie v novej terase, ktorá bude pre majiteľov pozemkov prijateľnejšia. Po naprojektovaní, odsúhlasení a povolení nového odvodnenia, ho bude mesto realizovať spolu s rekonštrukciou komunikácie. Zatiaľ prosíme všetkých obyvateľov o pochopenie a trpezlivosť. Prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
03. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mesto aktívne spracováva podklady pre stavebné povolenie s cieľom tento rok nadobudnúť právoplatné stavebné povolenie. Prajeme Vám pekný deň.

Ing. , Ing. Jana Šaligová
Odbor výstavby a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.