Jána Hollého-znečistené okolie hospodárstva

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Vyriešený
meno
Zuzana 27. augusta 2020

Chcela by som upozorniť na šíriaci sa výrazný zápach z hospodárstva - Sárený. Pravidelne tam pobehujú potkany a chodník býva znečistený exktementami zo zvierat. Hospodárenie v centre mesta, by malo mať predsa nejaké pravidlá.

31. august 2020

Mária Studeničová

Dovolím si reagovať. Chodník po každom znečistení pravidelne vyčistíme (voda, piesok), deratizujeme pravidelne a takmer denne. Problém však je aj kanalizácia, z ktorej sa hlodavce môžu šíriť. Každý tvor má svoj charakteristický zápach, súdny človek to vie správne posúdiť a reagovať. Keď hospodárstvo vznikalo, bol to okraj mesta. Časy sa zmenili, mesto sa rozrástlo a tak sme takmer v centre. Bez hospodárskych dvorov nebudú potraviny, porozmýšľajme nad tým a nesúďme to, čo nepoznáme.
03. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Zuzana,

z Vášho podnetu nie je jasné, či žijete v bezprostrednej blízkosti Sárených, alebo lokalitou len pravidelne prechádzate. Doteraz totiž neevidujeme zo strany majiteľov susediacich nehnuteľností žiadny podnet na zápach alebo premnožené hlodavce. Približne pred rokom sa občan sťažoval na znečistenie chodníka a komunikácie hospodárskymi zvieratami, avšak ešte pred prešetrením situácie na mieste bol problém odstránený. Napriek uvedenému vykoná mestská polícia v spolupráci s pracoviskom Slovenskej veterinárnej a poľnohospodárskej správy obhliadku priamo na mieste. O výsledku Vás budeme informovať.
Kto? Mestská polícia
Kedy? Do konca mesiaca september

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
28. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po upozornení majiteľov bola vykonaná náprava. Hospodárske zvieratá sú už celoročne chované na vonkajšom pasienku a tak nedochádza k znečisťovaniu verejných priestranstiev exkrementami pri ich premiestňovaní. Ešte raz ďakujeme za upozornenie a prajeme Vám pekný deň.

Bc. Branislav Medvecký
Mestská polícia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.