J. Ťatliaka-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Uzavretý
meno
Andrea Sihelská 06. septembra 2020

Dobrý deň,

pri jazde z mosta smerom na kruhový objazd pri pošte sa pravidelne tvoria kolóny. Z môjho pozorovania však len minimum vodičov využíva aj ľavý jazdný pruh, ktorý sa tesne pred kruhovým objazdom spája do pravého pruhu.

Chcela by som sa opýtať, či mesto neuvažuje nad nejakou osvetou (napr. inštruktážne video na sociálnych sieťach, osadenie značky "zipsovanie"...), ako správne tento pruh využívať. Myslím, že by to dopravnej situácii v danom úseku trochu pomohlo :)

07. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, po jeho preverení Vás o výsledku budeme informovať.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
05. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zhodli sme sa na tom, že každý vodič je povinný ovládať príslušné právne normy, nehovoriac o cestnom zákone. Na internete je navyše viacero inštruktážnych videí, ako tzv. zipsovanie realizovať v praxi (napr. https://auto.hnonline.sk/doprava/2123391-oddnes-plati-nove-pravidlo-pre-vodicov-za-nerespektovanie-vam-hrozi-pokuta). Napriek tomu využijeme na osvetu všetky vhodné príležitosti v mestských médiách. Ešte raz Vám ďakujeme za podnet.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
19. december 2020

Lukáš

Dobrý deň, máte pravdu. Každý vodič je povinný ovládať príslušné právne normy. Veľa vodičov (miestnych alebo tranzitnych) však túto "novinku" stále neovláda. Možno by stálo za zváženie doplnenie zvyslého DZ C30 "Striedavé radenie (zips)".

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.