Pod hájom-púšťanie petárd a delobuchov

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Uzavretý
meno
Katarína Holecová 30. decembra 2020

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou aby sa vyriešil istý problém. Už 2 noc minimálne 4-5 x cca po hodine niekto zámerne púšťa riadne silnú petardu(delobuch), že to zobudí spiacich ľudí (asi na Pod Háji ). A hlavne ty čo majú doma citlivých zvieracích miláčikov, ktorý majú z toho stres. Ja mám potom problém venčiť psa, ktrory sa boji chodiť večer von.
A podotýkam že takých ľudí tu žije viac. Ohňostroje a podobne si každý deň/večer len tak pre radosť/zábavu vždy niekto hodi. Ale hlavne že je to zakázané!!! Viem že na nový rok to očakávam. Ale nie každý deň/večer už od novembra. 😡 Už som dosť nahnevaná. A to si myslím že v tom nebudem sama. Tak ako ste riešili záhadného pána v čiernom, ktorý nikomu neublížil. Tak skúste vyriešiť aj tento problém prosím Vás. Ďakujem a pekný deň.

05. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Mestská polícia bola ihneď informovaná o Vašom podnete a o výsledku Vás budeme informovať.
Kto? Mestská polícia
Kedy? 1 týždeň

Ing. Milan Dohnanský
22. január 2021

anonym

Pod hájom-riešenie situácie s púšťaním delobuchov

Dobrý deň

Chcel by som vás požiadať o riešenie situácie s púšťaním delobuchov na sídlisku Podháj a pri Dutafe. Pravidelne každý deň sa niekto asi potrebuje postarať o strach a obavy svojich starších spoluobčanov a aj domácich miláčikov. Naozaj je to už neúnosné. Naposledy sa tak odohralo dnes 21.januára okolo 19:00 a neskôr pár krát v čase 21:30 - 21:50 niekde v miestach nad Dutafom. Chápem, že v týchto časoch máte veľa práce, ale Silvester nám už dávno skončil a myslím, že tento druh zábavy je už trocha cez čiaru. Ďakujem za vyriešenie situácie.

P.S. Iste chápete, že urobiť fotografiu alebo dokument je nemožné, ale inak podnet nebolo možné zadať.
01. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dovoľte nám informovať Vás, že používanie pyrotechnických výrobkov určených na zábavné účely nie je v meste zakázané (VZN bolo v minulosti zrušené na základe protestu prokurátora). To však neznamená, že zábavnú pyrotechniku možno používať bez obmedzenia. Jej použitie nesmie zasahovať do doby tzv. nočného pokoja ( okrem silvestrovskej noci), nesmie byť znečisťované verejné priestranstvo (ponechaním zvyškov po použitej pyrotechnike), nesmie sa narúšať občianske spolunažívanie (napr. odpaľovaním v blízkosti osôb a domácich zvierat), nesmie dochádzať k zraneniu osôb.

Riešenie nedovoleného používania pyrotechniky a zistenie totožnosti priestupcu je veľmi problematické, v sídliskovej zástavbe takmer nemožné. Odpálenie petárd je možné
vykonať takmer anonymne a bez svedeckých výpovedí sa nedá získať dôkaz, vedúci k zisteniu
totožnosti priestupcu. Východiskom je spoločenský tlak, výchova, regulovanie predaja. Samozrejme, hliadky mestskej polície sa v uvedených časoch a lokalitách zamerajú na dôkladnejšiu kontrolu tohto javu. Ďakujeme za porozumenie. S úctou
Kto? Mestská polícia Dubnica nad Váhom
Kedy? Priebežne

Tibor Rehák, náčelník Mestskej polície v Dubnici nad Váhom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.