Cintorínska-neáhradná výsadba na cintoríne

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Uzavretý
meno
Marek 08. marca 2021

Dobrý deň p. primátor Wolf. Ked mi zomrel otec r. 1987 tak stromy " Tuje" medzi hrobami spopolnenych boli cca 1,2m vysoke a mladé stromy. Teraz po 33r. je s ních viac neporiadku ( listie, polamane konare od vetra a snehu, túlavé mačky, pomníky narušené koreňovým systemom...) ako estetického úžitku. Vyzera to tam ako v džungli. Po zime sa toho nazbiera cca. za plnu igelitovu kapsu z kauflandu to pochopím, ale za 3mes. to tam vyzera podobne. Chcel by som sa spýtať či by nebolo vhodnejšie nahradiť tieto stromy výsadbou okrasnej dreviny napr. živého plota. Ktorý tak neopadava a neni náročný na udržbu, či už časovo a technicky. Zmenou výsadby by sa zaroveň aj zviditenil priestor monitorovaní MP od nového cintorínu. Vopred pekne Ďakujem

08. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba vykoná obhliadku a určí ďalší postup riešenia.
Kto? Oddelenie majetkovo-právne
Kedy? 1 mesiac

Ing. Milan Dohnanský
30. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme, že ste sa na nás obrátili. Dovoľujeme si Vás informovať, že mesto Dubnica nad Váhom zabezpečí vyčistenie predmetnej plochy a rovnako ho zaradí častejšie (pravidelnejšie) do harmonogramu prác.
Predmetné tuje v urnovom háji boli v minulosti vyvetvené zospodu, orezom z vrchnej časti by sa odhalili iba ich suché časti, takže by nedošlo k riešeniu popisovanej situácie. Pri obhliadke neboli pozorované porušenia pomníkov koreňovým systémom tují. Tak isto ich zdravotný stav je primeraný podmienkam, v ktorých rastú. Výrub by v tomto prípade nebol riešením, nakoľko medzi pomníkmi nie je dostatočný priestor na vyrezanie a vyfrézovanie pňov, takže by tam nemohla byť realizovaná ani iná výsadba napr. živého plotu.
Ďakujeme za porozumenie. S úctou
Kto? Technické služby mesta TSM Dubnica nad Váhom, s. r. o.
Kedy? Priebežne

Mgr. Janka Beniaková, referát životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania