Kollárova-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Uzavretý
meno
Ľubo 16. januára 2022

Prosím zrušiť nové zákazy parkovania /dlhodobého státia/ na Kollárovej ulici.
Pribudlo síce parkovisko pri ABC, ale zrušili sa parkovacie miesta na Kollárovej ulici. Takže toto riešenie nie je solídne riešenie problému na Kollárovej ulici- Centra- s množstvom obyvateľov.
Prípadne treba nájsť riešenie pre ďalšie parkovacie miesta.
Pri ABC je ešte ďalší priestor použiteľný na parkovanie.

Vzniká dojem, že nové parkovisko bude zaplatené z vyberania pokút.
Ďakujem za riešenie podporujúce parkovanie. Desiatky rokov nám pomáhalo parkovanie popri ceste.

17. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Stavebný úrad, oddelenie investičnej výstavby, dopravy a ŽP
Kedy? 1 mesiac

Ing. Milan Dohnanský
17. január 2022

Ľubo

Doplňujem, že parkovanie ako bolo doteraz na Kollárovej bolo bezproblémové a používajú ho i
v iných mestách /N.Dubnica, Trenčín, bez problémov.
Ďakujem za prehodnotenie použitého riešenie v prospech globálneho prínosu.

.
18. január 2022

Libor Poruban

Parkovanie ako bolo doteraz bolo v rozpore z dopravnými predpismi. Problém predchádzania áut,údržby ciest, prejazd občanov cez cestu, nástup a výstup detí k zástavke atď. Možno do budúcna uvažovať o zvýhodnení rezidentom z trvalým pobytom v našom meste v danej lokalite by vyriešil nedostatok parkovacích miest.
18. január 2022

Libor Poruban

Podľa môjho názoru sa žiadne parkovacie miesta ako hovorí p. Ivan nezrušili, lebo tam ani neboli vytvorené.To len majitelia áut parkovavali v rozpore s dopravnými predpismi. Tak isto ako auto s ŠPZ BB, ktoré má tri dni odstavené auto v zákaze. Pán Ivan skúste si dať takto auto v zákaze na 3/4dni v mestách PN, TN, Za a potom napíšte ako ste dopadol. Prajem pekný deň.
21. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme Vám za Vašu reakciu a spätnú väzbu. Rozumieme, že Vás tento krok nemusel v prvom momente potešiť a že nájsť parkovacie miesto na ktoromkoľvek sídlisku nie je ľahké, najmä vo večerných hodinách, no mesto už v tomto smere podniklo veľa krokov na zlepšenie situácie a zvýšenie parkovacích kapacít, sídlisko Centrum I nevynímajúc. Na druhej strane si je potrebné uvedomiť, že zaparkované vozidlá, ktoré predmetnú komunikáciu lemovali, neraz bránili výkonu zimnej údržby, prejazdu záchrannej techniky, komplikovali prejazd autobusu a neprispievali ani k bezpečnosti peších a detí, ktoré tadiaľto chodia do blízkej školy.

Nové parkovisko, ktoré mesto vybudovalo za ABC, kapacitne postačuje pre vozidlá, ktoré doteraz parkovali na uvedenej komunikácii. Prejazd Kollárovou ulicou je po osadení značenia bezpečnejší a plynulejší a veríme, že aj majitelia vozidiel, pôvodne parkujúcich na komunikácii, ocenia možnosť zaparkovať auto bezpečnejšie na priestranstve na to určenom. Zároveň Vás informujeme, že v tejto lokalite má mesto v pláne vybudovať ešte jednu parkovaciu plochu.

Ďalej dodávame, že v zmysle platných zákonných ustanovení o cestnej premávke je pri zastavení a státí vodič povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky (čím je myslené aj státie popri ceste).

Ďakujeme za porozumenie. S úctou a pozdravom
Kto? Referát dopravy
Kedy? Rok 2022

Bc. Miroslav Faltejsek, referát dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania