A. Kmeťa-solenie ciest a chodníkov

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Vyriešený
meno
František Semrič 23. februára 2022

Prosím technické služby mesta, aby solili cesty a chodníky len podľa potrieb, nie nadmerne. Tejto zimy bolo va nich viac soli ako snehu!
Uvedomte si, že soľ sa neskôr rozpustí vo vode a vsiakne do zeme, kde ju nasajú najbližšie betónové základy. Vzlínavosťou slaná voda stúpa zo základov po múre vyššie a rozhlodáva pri tom betón, omietku, farbu. Stačí si pozrieť foto múrika plota pred gymnáziom, kde pred pár rokmi po zime razom odpadla cementová omietka. Poškodená farba na ďalšej fotke múrika je 160 cm nad zemou - tak vysoko vyvzlínala slaná agresívna voda.
Preto s tou soľou opatrne. Nech nenarobíte viac škôd ako osohu. Ďakujem.
Presolené chodníky na posledných fotkách sú pred nadjazdom nad železnicou, pri Fanúšiku.

24. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Oddelenie majetkovo-právne
Kedy? 2 týždne

Ing. Milan Dohnanský
29. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet a záujem. Dovoľujeme si Vás informovať, že technické služby mesta vzhľadom na ekologické aspekty počas zimných mesiacov preferovali využívanie kameniva pred cestárskou soľou. K stavu, ktorý ste zachytili na fotografiách, dochádza pri ručnom posype a pri otáčaní, počas ktorého nie je možné posypový materiál rozmiestniť rovnomerne tak, ako to dokážu mechanizmy. Rozumieme Vášmu podnetu, no zimná údržba musí byť vykonaná riadne tak, aby nedošlo k ohrozeniu bezpečnosti chodcov a motoristov. Tohtoročnú sezónu mesto nemalo hlásený žiaden úraz. Samozrejme, v rámci možností sa do budúcna budeme snažiť predísť situáciám zachyteným na fotografiách. Ďakujeme za Váš záujem a porozumenie. S úctou a pozdravom
Kto? Technické služby mesta TSM Dubnica nad Váhom, s. r. o.
Kedy? Priebežne

PaedDr. Veronika Valuchová, hovorkyňa mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania