Bratislavská-riešenie dopravnej situácie-parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

V riešení
meno
František Peťko 10. októbra 2022

Dobry den pan primator, tento podnet pisem ako rodic deti, ktore navstevuju Zakladnu umelecku skolu. Casto ich do ZUS vozim aj autom a privital by som sprejazdnenie parkoviska pred ZUS. V sucasnom stave pri opustani parkoviska mnohokrat vznikaju komplikovane situacie, ked sa musim vyhybat prichadzajucim/odchadzajucim autam. Auta musia cuvat ci uz naspat na parkovisko alebo do hlavnej cesty. Bolo by fajn cele parkovisko sprejazdnit a vytvorit vyjazd na pravej strane pri kulturnom dome (tak ako je vyznacene na obrazku) Kazdemu, kto ku kulturnemu domu zavita autom by to velmi pomohlo.

10. október 2022

Vladimír Ronec

Presne toto riešenie už bolo avizované https://www.dubnica.eu/udalosti-v-meste/aktuality/medzi-mestskym-uradom-postou-a-domom-kultury-vznikne-novy-ekologicky-park-2156sk.html ▶️ z úpravy statickej dopravy pred domom kultúry, a to predovšetkým jej zokruhovaním po existujúcich komunikáciách tak, aby nemuseli vozidlá, parkujúce na parkovisku pred domom kultúry, späť na cestu cúvať. Vjazd na parkovisko z Bratislavskej ulice sa zjednosmerní, pričom sa vybuduje nový výjazd z parkoviska.
11. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš záujem. Dovoľujeme si Vás informovať, že (tak, ako píše p. Ronec), toto riešenie je už plánované práve z hľadiska zvýšenia bezpečnosti a plynulosti dopravy na danom parkovisku. Momentálne by bolo predčasné hovoriť o konkrétnom termíne, no samospráva podniká kroky, aby sa tak stalo čo najskôr. Ďakujeme za porozumenie a trpezlivosť. S úctou a pozdravom
Kto? Stavebný úrad
Kedy? Roky 2023 - 2024

PaedDr. Veronika Valuchová, hovorkyňa mesta
11. október 2022

František Peťko

Dakujem za odpoved. Chapem, ze mesto ma rozbehnutych vela projektov a nedaju sa robit vacsie projekty naraz. Vsetko ma svoj cas :) V kazdom pripade sa tesim, ked bude vyzerat okolie kulturneho domu a Dubnickej ZUS tak, ako je to navrhnute vo vizualizaciach. Prave ZUS je sucastou nasho zivota, kedze manzelka v nej pracuje ako ucitelka. Snad len jedna vec mi chyba v planovanych upravach = Stojisko / pristresok pre bicykle. Mnoho ucitelov aj ziakov jazdi do ZUS na bicykloch a kolobezkach a momentalne si ich nedaju kde odstavit. Len opret o zabradlie, kde vsak nie su chranene pred vpyvmi pocasia. Pristresok pre bicykle by prisiel vhod.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.