Bratislavská-zvislá značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

V riešení
meno
Daniel 14. mája 2023

Dobrý deň,
pred garážami na Bratislavskej ulici pri Daňovom úrade zvyknú parkovať autá občania, ktorí navštevujú Daňový úrad. Tieto zaparkované autá však bránia pri výjazde z týchto súkromných garáži. Neustále týmto obmedzujú vlastníkov/užívateľov minimálne troch garáží pričom parkovisko sa nachádza hneď pred Daňovým úradom alebo za rohom blízkej bytovky.
Týmto Vás prosím o vyriešenie tejto situácie či už osadením zvislej dopravnej značky "Zákaz státia" alebo iným ÚČINNÝM spôsobom.
V minulosti to bolo riešené iba plnou žltou čiarou na krajnici, avšak toto riešenie nebolo účinné keďže plná čiara po čase vybledla alebo vôbec nebola rešpektovaná.
Za vybavenie vopred ďakujem. S pozdravom

15. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Stavebný úrad, oddelenie investičnej výstavby, dopravy a ŽP
Kedy? 3. štvrťrok 2023

Ing. Milan Dohnanský
31. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme, že ste sa na nás obrátili. Dovoľujeme si Vás informovať, že vodič nesmie zastaviť a stáť na miestach vjazdov a výjazdov z pozemkov alebo objektov, poškodená osoba preto môže kontaktovať Policajný zbor SR alebo mestskú políciu. Samospráva zároveň zabezpečí vyznačenie daného miesta vodorovným dopravným značením. Ďakujeme za porozumenie. S pozdravom
Kto? Referát dopravy
Kedy? Leto 2023

Bc. Miroslav Faltejsek, referát dopravy
06. jún 2023

Daniel

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď.
Kontaktovanie PZ SR alebo Mestskej polície by sa vážne muselo diať na dennej báze, aj tak by hliadky nestihli prísť na miesto činu včas.
Ako som už písal v pôvodnom príspevku, vodorovné dopravné značenie (žltá plná čiara paralelne s krajnicou) doteraz nebolo účinné, keďže nebolo občanmi jasne chápané, ľahko ignorovatelné a po čase čiara vybledla (pozri foto nižšie). Chápem teda správne, že so zabezpečením zvislého dopravného zákazového značenia je problém ? Prosím ak je možné tak ujasniť.
Keby sme sa bavili o prípadnom vodorovnom značení, prosím Vás bolo by vážne potrebné jasne vyznačiť že sa na mieste pred garážami nesmie parkovať. Či už doslova vyznačiť/popísať na zem zákazové značenie alebo aspoň zakresliť značenie širšieho Z-kového tvaru (kľukatá čiara) ako je po novom v meste napr.značenie pri smetných nádobách.
Ďakujem. S pozdravom
06. jún 2023

Daniel

Súčasný stav - vyblednuté vodorovné "dopravné?" značenie...myslíte že niekoho z občanov napadne že nemá parkovať pred garážami ? V zime pri napadnutom snehu samozrejme tiež toto vodorovné značenie stráca význam.
Ďakujem za pochopenie. S pozdravom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania