Dukelská štvrť-osvetlenie-chýbajúce/nedostatočné

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Vyriešený
meno
Fsociety 20. januára 2020

Dobrý deň, pri ustave na výkon trestu dlhodobo nefunguje osvetlenie. V sucasnosti sa jedna o posledne dva stlpy osvetlenia smerom z TN na IL.
Je tam celkom velky pohyb osob, v protismere aj parkovisko a bolo by to treba riesit. Taktiez priechod,ktory sa tam nachadza nie je priamo osvetleny. Stlp s osvetlenim sa nachadza pred a potom za (ten za dlhodobo nesvieti). Niektori ludia zo ZVJS maju v oblube rano skakat na vozovku spoza autobusu, ktory este stoji na zastavke. Na tejto strane cesty(IL->TN) nie je absolutne ziadne osvetlenie. Vznikaju tam nebezpecne situacie, kedy chodci svojim konani ohrozuju ostatnych ucastnikov cestnej premavky a v konecnom dosledku aj seba.

BTW: preco v tejto oblasti, kde nikto nezije, mesto nepouziva ovela efektivnejsie biele osvetlenie, ale zastarane zlte?

20. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Oddelenie všeobecnej vnútornej správy - správa majetku a pozemkov
Kedy? 2 týždne
17. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ešte raz ďakujeme za Váš podnet. Dovoľte nám informovať Vás, že osvetlenie priechodov pre chodcov mesto dobudováva postupne. Doposiaľ sme zrealizovali osvetlenie 8 najfrekventovanejších priechodov pre chodcov a budeme sa snažiť postupne osvetlenie dopĺňať aj na ostatné priechody. Nakoľko ide o náročnejšiu investíciu, snažíme sa získavať zdroje z projektov financovaných z eurofondov. Pokiaľ ide o osvetlenie predmetného priechodu, prehodnotíme, či by nebolo možné doplnenie intenzívnejšieho osvetlenia v tejto časti. Osvetlenie na hlavnej ceste sa rekonštruovalo v roku 2008, keď sa menili aj všetky svietidlá. V tom čase sa používali sodíkové výbojky - svietidlá mali žltú farbu svetla. Pri postupnej rekonštrukcii jednotlivých lokalít mesta a pri budovaní nového osvetlenia sa už v súčasnosti používajú nové LED svietidlá, ktoré majú biele intenzívnejšie svetlo. Mesto plánuje postupne meniť svietidlá na celom verejnom osvetlení v meste. Ide však o náročnú investíciu a je potrebné na to v rozpočte mesta vyčleniť finančné zdroje. Mesto plní množstvo úloh, ktoré je potrebné finančne vykryť. Ročný rozpočet mesta nepostačuje na všetko, čo by sme chceli v príslušnom kalendárnom roku urobiť. Postupne však dôjde k obnove aj v tejto oblasti. Ďakujeme Vám za porozumenie. S úctou
Kto? Referát správy majetku
Kedy? Roky 2021 - 2022

Ing. Dana Mutalová, referát správy majetku
21. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Foto fungujúceho osvetlenia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania