Továrenská-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Peter 02. marca 2020

Cesta okolo múru na továrenskej ulici je jediná cesta, ktorou denne prejde množstvo ľudí do práce. Hneď vedľa je cesta pre motorové vozidla. Cez zimu je kopec nad koľajami neudržiavaný a šmykľavý. Zo striešky múra opadavá krytina, ktorá je pre okoloidúcich nebezpečná. Pod mostom žijú bezdomovci, ktorí v podnapitom stave ( prípadne niečím iným posilnení ) znepríjemňujú okoloidúcim život a znečisťujú svojimi plastovými fľaškami okolie. Vo večerných hodinách, keď ľudia chodia z poobednej zmeny po 22.00 hod. vôbec žiadne svetlo nesvieti. Prosím riešte daný problém . Ďakujem

02. marec 2020

Rastislav Fatrsík

Dnes som tadiaľ išiel, HRÔZA!!!
04. marec 2020

Peter Kovacik

Pokial viem tak ta cesta nepatri mestu a podakujte firme Bel Power aspon za to ciastocne osvetlenie. Inak pozdravujem ludi co po tej ceste chodia komplet v tmavom bez jedineho reflexného prvku. Asi im na vlastnom zivote nezalezi.
04. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Životné prostredie - ochrana prírody a správy mestskej zelene
Kedy? 2. štvrťrok

Ing. Milan Dohnanský
12. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Uvedený priestor bol v minulosti opakovane čistený, mesto zabezpečovalo vývoz vyzbieraného odpadu. Bohužiaľ, tento jav sa opakuje vždy v krátkej dobe bezprostredne po uprataní pozemku. Mestská polícia komunikovala aj priamo s ľuďmi bez domova, ktorí sa v tomto priestore vyskytujú s apelom na vyčistenie priestoru a udržiavanie poriadku. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Mestská polícia Dubnica nad Váhom
Kedy? Priebežne

Janka Beniaková, referát životného prostredia
07. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ešte raz, predmetný pozemok nie je vo vlastníctve mesta aj napriek tomu v lokalite mesto umiestnilo pozdĺž múru 2 odpadkové koše, ktoré sa vyvážajú. Situácia popri múre osadením sa mierne zlepšila. Pozemok ani predmetný múr však nie sú majetkom mesta. Ani osvetlenie na pozemku nie je majetkom mesta Dubnica nad Váhom. Osvetlenie nie je súčasťou siete verejného osvetlenia v meste , nie je na verejné osvetlenie ani napojené. Prevádzkovanie osvetlenia a starostlivosť o uvedený priestor je preto vecou vlastníka, nakoľko mesto nemôže vynakladať prostriedky na údržbu a prevádzku cudzieho majetku. Ďakujeme za porozumenie. S úctou
Kto? Referát správy majetku
Kedy? Apríl 2020

Dana Mutalová, referát správy majetku
08. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dôkladným šetrení zistili, že predmetný podnet sa netýka ŽSR, nakoľko v katastrálnom území Dubnica nad Váhom v oblasti ulice Továrenská nie sú ŽSR správcom žiadnych pozemkov. Pravdepodobne vychádzate z toho, že keď sa tam nachádza koľaj tak sa jedná o majetok v správe ŽSR. Ide však o vlečkovú koľaj vo vlastníctve spoločnosti LOKO TRANS Slovakia s. r. o., ktorá sa v danom katastrálnom území nachádza na pozemkoch vo vlastníctve fyzických resp. právnických osôb.

Prajem pekný deň v týchto neľahkých časoch,


Ing. Ľubomír Mitas
Manažér externej komunikácie
18. júl 2020

Vladimír Ronec

Prevádzka LOKO TRANSu v areáli ZTS skončila koncom júna. Následne prebehla likvidácia vlečkovej koľaje. Aktuálne je priestor pod mostom kompletne vyčistený. Preto by som túto časť podnetu nateraz považoval za vyriešenú.
06. september 2020

Vladimír Ronec

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.