Pod hájom-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Uzavretý
meno
Palo 29. mája 2020

Parkovacia anarchia a arogancia na ul. Pod Hajom niektorych "tiezobyvatelov" - opakovane (tmave vozidlo na obr.) .Kriticky dopravny uzol generujuci krizove kolizie chodci_vozidla , kolizie medzi vozidlami, ulica nie je vybavena chodnikmi , obmedzuje pohym TSM (smeti), dalsie bezpecnostne rizika….V neposlednom rade vyrazne porusovanie zakona Z č. 8/2009 o cestnej premávke. Kde je MP ?

01. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Mestská polícia
Kedy? 2 týždne

Ing. Milan Dohnanský
02. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme ešte raz za Váš podnet. Dovoľte nám informovať Vás, že aj na základe Vášho oznámenia mestská polícia monitoruje lokalitu Pod hájom - Účko v priebehu služby. V čase kontroly nebolo zaznamenané uvedené státie. Ak by sa situácia opakovala, bezodkladne volajte, prosíme, linku 159. Ďakujeme za porozumenie. S úctou
Kto? Mestská polícia Dubnica nad Váhom
Kedy? Priebežne

Mgr. Peter Kubica, zástupca náčelníka Mestskej polície v Dubnici nad Váhom
12. jún 2020

Fsociety

Hanba...kedy sa uz MP prestane vyhovarat? ludia tu parkuju ako utrhnuti z retaze, keby isla hliadka minimalne od partizanskej cez pod haj az na učko tak 30 papuc by letelo len tak, teda samozrejme len v pripade kedy by sa MP netvarila že skutok sa nestal.
parkovanie na sukromných pozemkoch, parkovanie na zeleni, parkovanie pred a za priechodmi, parkovanie v krizovatke, parkovanie na zltych ciarach, parkovanie na preplnenych parkoviskach tak, že nemate ako vyjst rano z parkovacieho miesta lebo niektori zaparkuju na ceste, parkovanie v zakazoch priamo pri tabuli, parkovanie slavne dubnicke zlatnictvo kde si roky typek odparkovava auto pritom tam ziadna cestna komunikacia nie je cize sa tam legalne ani nema ako dostat a parkuje si veselo na chodniku priamo pri prevadzke...je toho tolko že je až zarazajuce ze ma MP tu drzost sem napisat ze volajte 159!
16. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dovoľte nám reagovať na Váš podnet. Mestská polícia sa venuje aj problematike statickej dopravy a konkrétne údaje sú v každoročnej správe o stave verejného poriadku, kde sú aj údaje o počte riešených priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky podľa § 22 ods. 1 pís. m zák. č. 372/1990/Zb. Nie je však možné postihnúť všetkých vodičov, ktorí sa dopúšťajú protiprávneho konania. Každé oznámenie, ktoré sa týka aj porušenia zákazu státia a zastavenia, mestská polícia rieši v reálnom čase. Prioritne tie, ktoré bezprostredne ohrozujú bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Dôležité je však poznamenať, že ani pokuty, ani "papuče" enormný počet áut na sídliskách neznížia, preto sa aj mesto snaží na túto problematiku nahliadať komplexne a navrhnúť riešenia parkovania pre celé mesto. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Mestská polícia Dubnica nad Váhom
Kedy? Priebežne

Mgr. Peter Kubica, zástupca náčelníka Mestskej polície v Dubnici nad Váhom
25. jún 2020

Fsociety

Je pekne že ste odpovedali ale rozhodne sa neda s vami suhlasit...
1. nechodi nahoudou xy krat auto MP pri workoutovom ihrisku kde aj v case pisania prispevku opat stoji cierna audina priamo pred vchodom do bytoveho domu, ktory je oproti ihrisku? stoji tam bezne, pritom tam maju parkovisku+50 metrov vedla ihriska je megaparkovisko, tak o com sa bavime? Chodi tade hliadka bezne a vidi to. Sanitka keby pride kde zaparkuje? Nie su tam inak zlte ciary, tie napr na pod haji bezne su...
2. Parkovanie pod haj stale MP nevadi ze auta bezne parkuju hned za priechodmi? ci je to kostol alebo cela oblast smerom na ucko?
3. Blokovanie polovice zltych ciar ktore su kvoli kontajnerom to je vpohode? bezne to vodici robia...kde potom musi stat auto TSM? priamo v ceste-to je normalne?
4. Tie auta co parkuju pri 2 trafostaniciach? ulica pod hajom kde sa napaja na hasicsku oproti je vlastne nova dubnicka stvrt s kostolom. tam nie je priechod? ziadna krizovatka? neparkuje tam nonstop nejake auto? ved ked sa chce niekto dostat na tu hasicsku z pod hajom tak v krizovatke musi prejst do protismeru!
5.Fandlyho jednosmerka je OK? tam parkuju ludia ako prasce, ludia co maju rodinne domy cize vlastne pozemky parkuju na ceste v oboch smeroch, ze clovek aby tam hral s autom tetris?! Nakonci ulice je aj zakaz aj tam bezne parkuju oproti miestu kde byvaju srbi. v zakrute kedsa chce clovek napojit z fandlyho na pod hajom ulicu tam co robia auta?
6. na fandlyho ten asocial co tam mal roky krmu piatej cenovej tam co robi na tom uz aj tak mini chodniku s jeho dezolatnou cervenou feliciu s preslou STK ? A pan pravnik ci co to tam je si robi z chodnika parkoviska pre seba a zakaznikov to je OK? ze clovek musi este aj z toho mini chodnika vojst na cestu?

A take veci ze zelen a sukromne pozemky vas teda podla vasej odpovede vobec nezaujimaju,,,vid tie garaze pri ucku, kde na zeleni uz snad 5 rokov parkuju auta, momentalne zeleny fiat paravidelne a daky modry crep kde majitel je urcite inteligent kedze mal este nedavno LSNS nalepku na aute, teraz tam ma iny blud---vobec to tam nie je znicene?
Tie garaze? nie je tam tabula-zakaz vjazdu okrem majitelov? Keby ste sa venovali tymto veciam clovek by vam aj navrhol primitivne riesenie ako to odkontrolovat ale ked neriesite bezne veci tak naco...hlavne ze tam parkuju aj SPZ z inych okresov, dodavky(aj dnes GLS) lenivy ludia z naprotivneho panelaku atd-a my majitelia mozme byt radi ze sa ako tak ledva dostaneme ku a z garaze...

Parkovaciu politiku malo mat mesto davno pripravenu a primarne to ma riesit vedenie, ale kedze to by nebolo popularne,(pripadne spoplatnenie) tak asi sa na to bude dalej kaslat. MP to nema co primarne riesit, vy by ste mali riesit to, že ked ide hliadka len tak sa presusa po meste tak sa netvarit ze nevidia po ceste tych xy priestupov. Papuce funguju vsade, lebo ak ju dostane bezny obcan a nie zbohatlik, tak si to nabuduce rozmysli+boli by to peniaze do mestkej kasy...
Dubnica je naozaj mentalne niekde v 20 storoci a je smutne ze tí, ktorí mozu realne zmenit pristup a spravanie ludi, na to kaslu.
20. júl 2020

Palo

Dakujem za velmi vystizne zosumarizovanie realnej dopravno poriadkovej situacie v Dca a som rad ze moj povodny prispevok aspom niekoho oslovil. Som rad ze nie vsetci v Dca ziju v letargii a nezaujme o veci okolo seba. Udivuje ma vsak 0-ova reakcia mesta. Ci uz verbalna alebo prakticka kedze mesto prezentuje tento prispevok udajne za “UZAVRETY”. Dovolim si teda oponovat a doplnit povodny clanok o zopar aktualnych situacii a zaroven sa spytat co z pohladu mesta znamena UZAVRETY pripad….(podobnych situacii je zmapovanych od Maja niekolko bez akehokolvek zlepsenia.)
Moj posledny prispevok by mohol zostat “Bez Komentara” kedze fotky vystihuju danu situaciu velmi vystizne ale nedovoli mi nereagovat. Co myslite, ze sa stalo po takejto priamej konfrontacii MP s arogantne zaparkovanym vozidlom s povodneho prispevku ? ……. Ano, spravne. Absolutne nic !!!
Ako si teda MP dovoli tvrdit ako aktivne pristupuje k rieseniu nehorazneho parkovania a dopravnej situacie v nasom meste? Ako si MP a zastupitelia mesta dovolia vyzyvat obcanov k spolupraci ked priamo institucie zalozene na tento ucel a platene z nasich dani ocividne ignoruju stav a “strkanim hlavy do piesku” prezentuju ze “Skutok sa nestal”?! O akej spolupraci tu je rec ked nie je ziadna snaha a sucinnost organov mesta nieco aktivne riesit a motivovat ludi dobrym prikladom k podpore a spolupraci ked takto provokativne priamo MP odignoruje neprehliadnutelnu protizakonnost a aroganciu ? Nasuva sa otazka : Co by sa realne stalo po takejto skusenosti ak by aj niekto volal 159 ….???? A co ak by islo o opakovane volanie ? Preco MP v Dca v tejto problematike nerobi aspom to minimum a nepouziva papuce na takychto kritickych miestach aby sa vzilo povedomie ze na “tomto” mieste nehodno stat ? Pritom ide vzdy opakovane o tych istych “hriesnikov ” takze to len potvrdzuje predosli komentar ze MP a mesto nerobi v tejto veci dokazatelne ani to minimum a tim nechava priestor na bujnenie arogancie v parkovani a podporuje nezmyselny argument ze len zvysenim parkovacich miest na ukor kazdeho kuska zelene v Dca sa situacia poriesi. Ano, na ospravedlnenie treba povedat ze MP vsetko okolo parkovania v Dca neporiesi a ani to nie je v jej kompetenci ale absolutne ignorovat situaciu asi nie je to co sa od MP ocakava. Staci sa ist pozriet ako funguje system napr. v NDca .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania