Kollárova-Verejné podujatia

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Uzavretý

Dobrý deň, už dlhšie myslím na to, či je potrebné, aby sme v Dubnici pomerne blízko pri sebe mali dva priestory na verejné podujatia... Neuvažovalo sa o tom, že napríklad ako v Trenčíne, by bolo pódium pred ABC natrvalo umiestnené radšej na námestí pri FIXE? Resp. neuvažuje sa o tom pri jeho rekonštrukcii?

Možno by to ocenili aj obyvatelia žijúci v okolí tohto pódia pri ABC, čo sa týka pokoja či poriadku, a možno by sme tu radšej ocenili rozšírenie parkovacích miest. Myslím, že ak by bolo takéto pódium na hlavnom námestí, jeho využitie by bolo praktickejšie a bolo by aj viditeľnejšie pre prechádzajúcich mestom, ak by sa konali nejaké podujatia...

31. máj 2020

Libor Poruban

Bývam v blízkosti prístrešku pri ABC a určite by som nevymenil kultúrne spoločenské vystúpenia, za parkovacie plochy pre vodičov. Sídlisko CI má 5000 obyvatelov, a je to jediné miesto s lavičkami ,kde si je možné posedieť čo využívajú hlavne starší občania. Prístrešok spolu s okolím by mal prejsť rekonštrukciou spolu s lavičkami, doplniť, mobiliár, lampy atd.Nutná je hlavne oprava chodníka, ktorá sa napája na prechod pre chodcov.Na toto som už viac krát apeloval. Nedostatok parkovacích miest, treba riešiť parkovacou politikou, ktorá by zvýhodňovala domácich obyvateľov, tak ako je to v mestách TN, PU, Tr.Teplice atď. Chýbajú vyznačenia parkovacích miest(ul. Kollárová, Nad Kostolom, BJ 28,29.) Pokoj a neporiadok sa neodstráni tým, vyrešeme ihličnany a zalejeme betónom okolie prístrešku. Prajem pekný deň.
31. máj 2020

Peter

Dobrý deň, viete ako to bolo v minulosti... pri budovani parkovísk sa za minulého režimu počítalo s jedným autom na tri byty; niekde dokonca na päť bytov. Myslím, že ani dokonalý bezchybný systém parkovacej politiky množstvo áut nezníži; resp. neprinúti ľudí predať autá. Čo sa týka oddychu a sedenia na lavičke, myslím, že sa chystá rekonštrukcia parku popri OS Máj, ktorý je hneď na druhej strane cesty. Ale rozumiem Vášmu komentáru. Mne ide hlavne o presun pódia na iné miesto... ak by sa rozšíril a zrekonštruoval spomínaný priestor ako park, nebol by som proti.
01. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Oddelenie výstavby a územného plánovania
Kedy? 1 mesiac

Ing. Milan Dohnanský
24. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dovoľte nám informovať Vás, že mesto Dubnica nad Váhom v súčasnosti plánuje budovanie parkoviska pri byt. dome Centrum I 26. V tejto súvislosti preto neplánuje rozširovať parkovacie miesta v danej lokalite, resp. neplánuje zrušenie pódia pred OD ABC. Ďakujeme za porozumenie. S úctou
Kto? Stavebný úrad Dubnica nad Váhom
Kedy? Leto 2020

Bc. Janka Žiaková, Stavebný úrad Dubnica nad Váhom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania