Pod hájom-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Vyriešený

Na sídlisku pod hájom 1085 medzi vchodmi 104 a 103 od strany detského ihriska su 2 vysoké ihličnany ktoré nám už dlho znepríjemňujú život.Jednak vrcholy majú až po 6.poschodie čo zapríčiňuje znečistenie balkónov a okien a znepríjemňujú aj výhľad von.Myslíme že už je vhodný čas na výrub minimálne týchto dvoch stromov.

25. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Životné prostredie - ochrana prírody a správy mestskej zelene
Kedy? 1 mesiac

Ing. Milan Dohnanský
25. jún 2020

Lukáš

Taktiež z druhej strany su stromy na odpis. Užitočné teda rozhodne niesu.V zime ked nasneží vždy hrozí zlomenie konárov rovno na autá,a kto potom zaplatí škody?Aj kosenie pre TSM budú ľahšie.Nevidim žiadne negatíva ak tam musia zostať.Vy áno???
25. jún 2020

Juraj Prekop

Určite ich mesto celé neodreze pretože už sa také niečo riešilo a vyjadrenie mesta bolo ze stromi niesu napadnuté škodcom a nemajú žiadne choroby tak nieje dôvod na ich vyrezanie.
29. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet i záujem. Dovoľte nám informovať Vás, že počas vegetačného obdobia, teda v termíne od 1. 4. do 30. 9., pracovníci referátu životného prostredia komplexne prehodnocujú žiadosti o výrub a orezanie drevín. Posudzovanie sa vykonáva v zmysle zákona o ochrane prírody a krajiny. Pri vydávaní súhlasu na výrub drevín orgán ochrany prírody prihliada na druh a zdravotný stav dreviny, funkciu a význam dreviny pre životné prostredie, a to, aby sa výrub dreviny uskutočnil najmä v období vegetačného pokoja teda od 01. 10 do 30. 3.. K posúdeniu o výrub drevín je potrebné predložiť:
- výpis z domovej schôdze obyvateľov bytového domu, na ktorej bola daná problematika – žiadosť o výrub stromov - prerokovaná. Výpis by mal obsahovať predmet žiadosti, počet zúčastnených obyvateľov, ich vyjadrenia k danej veci, podpisy a dátum konania schôdze.
Po doložení výpisu bude Vaša žiadosť zaradená do posúdenia a plánu údržby mestskej zelene v roku 2020. Ďakujeme za porozumenie. S úctou
Kto? Referát životného prostredia
Kedy? Rok 2020

Ing. Daniela Gašparová, referát životného prostredia
30. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, aktualizujeme stav podnetu: predmetné dreviny boli zaradené do rozhodnutia - súhlas s výrubom č. ŽP 35533/2020. Výrub bude vykonaný po právoplatnosti rozhodnutia pravdepodobne v budúcom roku. Ďakujeme za porozumenie. S úctou
Kto? Referát životného prostredia
Kedy? Rok 2021

Ing. Daniela Gašparová
25. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dovoľte nám informovať Vás, že predmetné dreviny boli vyrúbané. Ďakujeme za porozumenie a trpezlivosť. S úctou
Kto? Referát životného prostredia
Kedy? Február 2021

Ing. Daniela Gašparová, referát životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania