Nádražná-kolízne situácie cyklistov a peších v podchode

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Uzavretý
meno
Peter 27. júla 2020

prečo mesto častejšie nekontroluje či sa dodržiava v podchode pri stanici "pešia premávka". Dosť často sa stáva že cyklisti v podchode ohrozujú chodcov. sám rád jazdím na bicykli, ale cez podchod pri stanici chodím peši. Resp. prečo mesto nerokuje s projektantom podchodu o jeho úprave. myslím že na okolí nie je horšie postavený podchod ako v dubnici, členitý a neprehľadný...
P.S. som rodič malého dieťaťa a už sa mi párkrát stalo, že som sa skoro zrazil s cyklistom. Raz to dokonca jeden starší pán neustál a v snahe na poslednú chvíľu sa vyhnúť v zákrute narazil do steny.

28. júl 2020

Peter Hanžl

Celé je to zlé...mal tam byť PODJAZD a NIE podchod !! Komu za ten projekt PODCHOD ale "vďačíme"???
01. august 2020

Jana

Tento podchod je jedna veľká katastrofa a nikto už nám ho neprerobi celý život budeme trpieť co žijeme na sídlisku za traťou, ešte ani námestie není prerobené a niekto chce prerobiť podchod takúto haraburdu postavili v Dubnici no je to rarita asi v celej Európe není taky podchod k ničomu. A hlavne ze pan primátor sľuboval pred voľbami toľké sľuby a nič moc zatiaľ s toho keby bola mestská doprava nemuseli by toľko chodiť cez podchod na bycikli.
06. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Mestská polícia
Kedy? 2 týždne

Ing. Milan Dohnanský
18. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dovoľte nám informovať Vás, že príslušníci Mestskej polície Dubnica nad Váhom počas hliadkovania v meste a plnenia svojich úloh vykonávajú aj kontrolu dodržiavania zákona zo strany cyklistov. Samostatnou kapitolou sú podchody, kde dochádza k pomerne častému porušovaniu zákazu jazdy cyklistov a to najmä v podchode pod železničnou traťou, ktorý svojím riešením niektorých netrpezlivcov láka, aby jazdu neprerušili. Z tohto dôvodu práve v tomto podchode polícia vykonáva pravidelné kontroly. Mesto minulý rok pristúpilo aj k doplneniu zákazového značenia pred týmto podchodom a cyklistov upozorňovalo aj prostredníctvom médií na častejšie kontroly zo strany polície.

Očakávame, že situáciu pomôže zlepšiť aj nová cyklotrasa, ktorú by chcelo mesto vybudovať v tejto zóne tak, aby bezpečne prepojila železničnú stanicu a sídlisko Za traťou so sídliskom Pod hájom a tzv. Účkom. Dovtedy však budú mestskí policajti vykonávať vo zvýšenej miere kontroly v častiach mesta vyhradených najmä pre chodcov. Nie je však v ich personálnych možnostiach hliadkovať na tomto mieste neustále, preto ich v prípade potreby neváhajte privolať na tel. č. 159.

Ďakujeme za porozumenie. S úctou
Kto? Mestská polícia Dubnica nad Váhom

Mgr. Peter Kubica, zástupca náčelníka Mestskej polície v Dubnici nad Váhom
07. október 2021

Adam

Nádražná-Verejné služby-hliadky v podchode

Poprosíme viac policajných hliadok v podchode pri železnici - cyklisti

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania