Centrum I.-kontroly cyklistov na pešej zóne

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Uzavretý

Pešia zóna pred OD Máj. Veľa ľudí chodí po pešej zóne na bicykloch. Dnes sme mali po tycku s pani ktorá jazdila po pešej zóne a ešte mala pripomienky na syna ktorý tam bol. Poprosil by som políciu o vetsou kontrolu a pokutovanie takých ľudí ktorý sú v zákaze na bicykli.

28. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Mestská polícia
Kedy? 2 týždne

Ing. Milan Dohnanský
02. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ešte raz ďakujeme za Váš podnet. Dovoľte nám priblížiť Vám situáciu o niečo podrobnejšie. Príslušníci Mestskej polície Dubnica nad Váhom počas hliadkovania v meste a plnenia svojich úloh vykonávajú aj kontrolu dodržiavania zákona zo strany cyklistov. Pokiaľ sa však na mieste nachádza hliadka mestskej polície, tak zo strany cyklistov dochádza k rešpektovaniu dopravného značenia. Mesto však zváži obnovenie piktogramov v tých miestach, kde platí zákaz jazdy na bicykli.

Očakávame, že situáciu pomôže zlepšiť aj nová cyklotrasa, ktorú by chcelo mesto vybudovať v tejto zóne tak, aby bezpečne prepojila železničnú stanicu a sídlisko Za traťou so sídliskom Pod hájom a tzv. Účkom. Dovtedy však budú mestskí policajti vykonávať vo zvýšenej miere kontroly v častiach mesta vyhradených najmä pre chodcov. Nie je však v ich personálnych možnostiach hliadkovať na tomto mieste neustále, preto ich v prípade potreby neváhajte privolať na tel. č. 159.

Ďakujeme za porozumenie. S úctou
Kto? Mestská polícia Dubnica nad Váhom
Kedy? Priebežne

Mgr. Peter Kubica, zástupca náčelníka Mestskej polície v Dubnici nad Váhom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.