Dunajská-zverejnenie lokalít chodníkov pri nových projektch

Zodpovednosť za riešenie: Hamuliakovo

Uzavretý

Dobrý deň, rad by som sa opýtal či je možné zverejniť všetky chodníky kde sú robené nové projekty. V digitálnom meste je viacero objednávok a platieb za chodníky (projekty). Nie je tam ale určené presne miesto projektov. Nie je to ani čitateľné zo zadaných údajov.

18. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedené informácie sú zverejňované v zápisniciach rokovania obecného zastupiteľstva, resp. boli zverejnené v minuloročnom Hamuliakovskom spravodaji.
Momentálne samospráva rieši nasledujúce chodníky, na ktoré bola v roku 2020 objednaná resp. zaplatená projektová dokumentácia:
chodník Družstevná - Rybárska
prístupový chodník s bezpečnostným prechodom k zastávke prímestskej dopravy Družstevná (smer BA)
prepojovací chodník s bezpečnostným prechodom Hlavná - Šamorínska
chodník a úprava komunikácie Malogútorska pre časť Brezová-Hlavná

Ludmila Goldbergerová, starostka
18. jún 2020

Martin Tóth

Ďakujem, viete to dopísať aj do popisu ku každej objednávke a zmluve o ktorý chodník sa jedna, pre lepšiu identifikáciu a kontrolu. Cenová ponuka/časť chodníka a podobne. Nakoľko to teraz nabáda dojmom, že sa na niektoré úseky projekt prerába, z dôvodu chýb (bolo to spomenuté aj na OZ v 9/2019) a teda identifikovať osobu ktorá to zavinila a žiadať od nej náhradu nakoľko sa jedná o obecné peniaze. Ďakujem
19. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Vaša požiadavka bola spracovaná napriek tomu, že presahuje rozsah povinného zverejňovania a nemožno ju považovať za podnet na zlepšenie verejného priestoru.
Je potrebné si uvedomiť, že označenie projekt zahŕňa nie len projektovú dokumentáciu, ale aj všetky ostatné činnosti smerujúce k dosiahnutiu výsledku, t.j. nevyhnuté zameranie, posudky, služby geodeta na odčlenenenie a zápis parciel, spoplatnené stanoviská, vytyčovanie sietí apod.
Váš dojem o prerábaní niektorých úsekov je čisto subjektívny a nepodložený.
Budeme radi, ak sa tento portál bude využívať prednostne na to, na čo bol objednaný, t.j. na zasielanie podnetov na zlepšenie verejného priestoru v Hamuliakove.

Ludmila Goldbergerová, starostka
19. jún 2020

Martin Tóth

Rozsah povinného zverejňovania ukladá presnú špecifikáciu ohľadom čoho sa projekt týka. Označenie chodník nie je dostačujúci a je v rozpore. Takéto presné zverejňovanie práve že vyvracia úvahy, že sa projekt robí nanovo (bez následku toho, kto spravil zlý projekt za náklady nás občanov) a dokonca nie raz ako napr. chodník na Riviéru. Budem rád ak sa do každej jednej objednávky, zmluvy budú zverejňovať špecifikácie projektov.
"Váš dojem o prerábaní niektorých úsekov je čisto subjektívny a nepodložený." neberiem za relevantnú odpoveď štatutára obce, ktorý sám danú skutočnosť, že projekt sa robí nanovo, alebo prerába, viac krát spomenul na OZ. Prosím pozrite si ich spätne, keď takéto niečo napíšete. Pôsobí to neprofesionálne. Pekný deň

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania