Prievidzská-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Pavol Slávik 20. januára 2021

prosíme Vás o zariadenie vyčistenia rieky Handlovka pod prvým mostom v smere od Prievidze na dolnom konci. V mesiaci december 2020 po dvoch výdatných dažďoch, keď Handlovka sa už takmer vylievala z koryta, naplavilo pod most vačšie množstvo naplavenín, čo upcháva riadny prietok popod most. Od povodní v roku 2010 pod týmto mostom nebolo koryto Handlovky vobec čistené. Takáto naplavenina sposobila v roku 2010 vačšie vyliatie Handlovky a úplné zaplavenie niektorých domov.

22. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za zaslanie podnetu. Situáciu preveríme a dáme Vám vedieť.
Kto? Oddelenie výstavby, dopravy, územného plánovania a životného prostredia
03. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Mesto Handlová v zastúpení oddelnia Životného prostredia kontroluje stavy tokov v Handlovej priebežne. Rovnako tak to robí aj Slovenský vodohospodársky podnik - ako správca tokov v našom meste. Pán Ďuriš zo SVP nám potvrdil, že korytá čista priebežne - naposledy sa koryto Handlovky, ktoré je aj na vašej fotografii, čistilo na jeseň roku 2020.
Vodné toky v Handlovej patria pod správu SVP, š.p. OZ Priešťany. Takže ak je to možné a spozorujete aj Vy ako občan, nejaký problém na vodnom toku, môžete kontaktovať aj priamo Slovenský vodohospodársky podnik - konkrétne pána Ďuriša.

Tím oddelenia komunikácie a marketingu
04. február 2021

Pavol Slávik

dobrý den
pána Duriša som kontaktoval ešte pred podaním podnetu. pan Duríš mi vysvetlil že usek potoka pod mostom čiže pod stavbou zo zákona nepatrí vodohospodarskemu podniku ale správcovi uvedenej stavby ciže správcovy ciest. a vysvetlil mi že pod mostami vodohospodarsky podnik nečisti nikde a ani nečistil lebo to čistiř nemožu musia si to vyčistit cestari koli možnosti poskodenia stavby.
takze ste moj podnet pekne zamietli pod koberec a vobec ste sa tomu riadne nevenovali. no ja vas upozornujem že ak sa tu zase vyleje handlovka ked nebude vycistene pod mostom vsetky skody ktore mi sposoby povoden si budem vymahat priamo od vas zodpovednych pracovnikov a nie od mesta.
04. február 2021

Pavol Slávik

z vyššie uvedeného nemám tento podnet za vyriešený
04. február 2021

Ján Braško

... pre mňa podnet vyriešený , vodné toky nepatria mestu ale Povodiu , mosty a stavby ponad vodný tok patria cestárom čiže Slovenskej správe ciest, keďže ide o cestu EU významu... plačete tu na zlom hrobe .... a to vymáhanie škody ma zabilo úplne ...
05. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Vášmu podnetu sa venovala aj regionálna televízia. Pozrite si prosím, príspevok RTV Prievidza.
Link: http://www.rtvprievidza.sk/home/handlova/7483-naplaveniny-pod-mostom

Tím oddelenia komunikácie a marketingu
05. február 2021

Pavol Slávik

Ďakujem za riešenie podnetu.
To ste mohli napísat hned lebo v tej reportaži je vysvetlená problematika důkladne a nemusel som sa vytočit po vašej prvej odpovedi. už len dúfam , že kompetentný aj zrealizujú vyčistenie.
Znova dakujem za riešenie můjho podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.