Okružná-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Miroslav Kubička 02. mája 2021

Blokovanie prijazdovej cesty. Rorjazdené trávniky.

05. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p. Kubička, na postupný nárast počtu osobných vozidiel v jednej domácnosti a stúpajúcu potrebu ich parkovania reagovalo už minulý rok mesto v spolupráci s Mestskou políciou a hasičským a záchranným zborom.
V uvedenej lokalite bola vykonaná názorná ukážka, kedy sa bohužiaľ potvrdilo, že v prípade akútnej potreby vjazdu záchranných zložiek by bola záchrana života obyvateľov a ich majetku veľmi problematická.

Na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva z 29. apríla 2021 sa poslanecký zbor zhodol, že v nastávajúco období mesto prístupy k 2. etape budovania parkovacích miest, v ktorej sa počíta tiež s budovaním parkovacích miesta na Ul. Okružná. V rámci dlhodobého zámeru mesta vedúceho k ukľudneniu dopravy samospráva vybudovala v minulom roku 43 nových parkovacích miest v rôznych lokalitách mesta a bolo osadených niekoľko nových dopravných značení. Investičný dlh v budovaní parkovacích miest a odstavných plôch sa mestu darí postupne znižovať.

Vami uvedené porušenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky stojacimi vozidlami nie je možné riešiť dodatočným objasňovaním. Mestská polícia Handlová (MsP) niekoľkokrát riešila dopravnú situáciu na uvedenom mieste a zistené priestupky boli doriešené v rámci platnej legislatívy. Zistenie je možné nahlásiť stálej hliadke MsP 0905 499 384.

Ďakujeme, že vnímate túto problematiku a upozorňujete na ňu aj prostredníctvom odkazu pre starostu. Veríme, že majitelia resp. držitelia osobných motorových vozidiel prispôsobia parkovanie v maximálnej možnej miere priestorovým možnostiam danej lokality i za cenu, že motorové vozidlo zaparkujú ďalej od vchodu bytového domu.

tím oddelenia marketingu a komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania