Morovnianska cesta-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Andrew 19. júla 2021

Dobrý deň.
Minimálne už niekoľko týždňov vyteká resp. presakuje voda z vozovky na Morovnianskej ceste pred prevádzkou Spub. Voda nevysychá ani cez terajšie najväčšie teplá.

Radšej sem píšem s otázkou, či sa nejedná o nejakú poruchu vodovodu?

Ďakujem

19. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za zaslanie podnetu. Presakovanie vody na povrch na Morovnianskej ceste súvisí s haváriou na vodovodnom potrubí, ktoré StVPS (Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť) už rieši na ulici Okružnej.
O poruche aj oprave sme informovali na našom webovom sídle.

Zisťovanie poruchy: https://www.handlova.sk/sprava/23237/vodari-overuju-poruchu-na-verejnom-vodovode.html
Odstraňovanie havárie: https://www.handlova.sk/sprava/23362/aktualizacia-15-7-odstranovanie-havarie-na-vodovode-bude-na-okruznej-trvat-dva-dni.html

tím oddelenia marketingu a komunikácie
19. júl 2021

Andrew

Nemám pocit, že toto presakovanie súvisí s opravou potrubia pri Okružnej 7. Je to úplne mimo a voda z tohto predmetného miesta presakuje naďalej.
20. júl 2021

Andrew

Voda presakuje z cesty stále a v oveľa väčšom rozsahu, ako vidno na fotografiách - tie boli fotené v čase najväčšieho tepla.
20. júl 2021

Andrew

Dobrý deň.
Problém opätovne posielam na zverejnenie, keďže nie je v žiadnom prípade vyriešený a nesúvisí s vyššie opisovanou poruchou, ktorá už bola odstránená a nachádza sa inde, pri Okružnej 7, zhruba 170 m ďaleko.

Voda vyteká z cesty stále tak isto ako predtým, viac ako na priložených fotografiách!

Ďakujem za pochopenie
22. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p. Andrew,
máte pravdu. Pôvodne sa problém skutočne javil ako súvisiaci s problémom, ktorý bol aj na Okružnej ulici. Situáciu sme aj napriek tomu dali preveriť a dnes nás Stredoslovenská vodárenská spoločnosť informovala:
"Korelačnou technikou sa porucha na verejnom vodovode nepotvrdila. Dnes 22.7.2021 sa ešte prekontrolujú v tomto úseku aj kanalizačné šachty, aby sa vylúčilo prípadné upchatie kanalizácie. Ak nebude problém v kanalizácii a v rozvode starých tepelných rozvodov, budeme ďalej robiť sondu.
V blízkosti verejného vodovodu idú rozvody plynu a elektriny, ktoré sa musia dať vytýčiť. Bez vytýčenia ostatných sietí sa nedajú robiť výkopové práce. Pri kontrolách vozovky v niektorých dňoch voda presakuje viac, inokedy je priesak omnoho menší. Preto chceme vylúčiť iné možné príčiny priesaku vody, aby sme zbytočne nerozkopávali cestu."

tím oddelenia marketingu a komunikácie
22. júl 2021

Andrew

Ďakujem za odpoveď.
07. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dňa 26.7. 2021 vykonala spoločnosť Streodslovenská vodárenská sondu pod povrch pričom bola zistená aj chyba. Porucha bola ešte v ten deň opravená a výkop zaasfaltovaný.

tím oddelenia marketingu a komunikácie
07. september 2021

Andrew

Ďakujem za uspokojivé vyriešenie podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania