Majerníkova-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Uzavretý
meno
Andrew 27. decembra 2021

Dobrý deň.
Po nejakom čase sme sa dnes boli prejsť na 3 studničky, obľúbené miesto Handlovčanov. Boli sme však zhrození po zistení, že sa v bezprostrednom okolí objavilo avizované oplotenie, vybudované takým spôsobom, že zelená turistická trasa smerom na Uhlisko je prehradená plotom! Cez bránu pri studničke sme sa vydali dole smerom na turistickú chatu, v protismere trasy TNBCH a touto značenou trasou náučného chodníka sme chceli prejsť späť smerom na 1 studničku, lenže zastavil nás opäť plot! Prešli sme popri plote späť na 3 studničky, kde sme vyšli cez spomínanú bránu. Inde sme žiadny prechod nevideli! Stačilo by v trasách značených chodníkov urobiť cez plot pohodlné rebríky, ako sa to zvykne robiť inde! Tiež nás zarmútil poškodený kolotoč na 3 studničkách, evidentne od ťažkej techniky!

27. december 2021

Andrew

Príspevok sa samozrejme týka Troch studničiek a okolia. V názve príspevku je iná lokalita, keďže lokalita Troch studničiek sa zadať nedala.
29. december 2021

Helena

Neskutočne čo si dnes môžu vyvolení dovoliť... čo tam po nás ľuďoch.. Všetko zlé tam.. Hlavne že pán... Xy je šťastný a zobral nám našu prirodu
05. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Andrew.

O situácii, ktorú popisujete v okolí Troch studničiek samozrejme vieme. Ani mestu nie je stav ľahostajný a preto sa jednanie so spoločnosťou, ktorá v danej lokalite plánovala osadenie zvernice začalo už takmer pred rokom. Chceme Vás ubezpečiť, že robíme všetky kroky, ktoré sú v našej kompetencii na to, aby sme so súkromným vlastníkom týchto lesov, spoločnosťou Vaša s.r.o. dospeli k obojstrannej dohode.
Bohužiaľ, spoločnosti Vaša s.r.o. z Novák doteraz ignorovala všetky naše návrhy o kompromis a naďalej postupuje bezohľadne sledujúc len svoj súkromný záujem.
Z časového hľadiska sa jedná o komplikovanú a časovo náročnú záležitosť a s dovolením na tejto platforme podnet uzavrieme. Mesto sa téme bude podrobne venovať a následne o nej informovať aj prostredníctvom handlovského hlasu a ostatných komunikačných kanálov. Budeme radi, keď ich budete sledovať.

tím oddelenia marketingu a komunikácie, referent dopravy MsÚ
05. január 2022

Andrew

Ďakujem za odpoveď a zároveň dúfam v nejaké rozumné riešenie, napr. spriechodnenie turistických značených chodníkov formou elegantných á-čkových rebríkov ponad oplotenie, ako sa to bežne robieva alebo prinajhoršom formou pretrasovania týchto turisticky značených trás na náklady súkromného vlastníka.

V druhom prípade by to bola hlavne vo vzťahu k TNBCH veľká škoda, keďže by sa vynechalo veľmi zaujímavé zastavenie pri vetracej šachte pri turistickej chate pod tromi studničkami.
17. január 2022

Albert

Ziadam administratora o znovuotvorenie daneho podnetu. Vyjadrenie samospravy je absolutne nepostacujuce, to ze sa nevedia dohodnut a ze im neberie investor telefony nie je predsa riesenim. Iba prostrednictvom tohto kanala su nuteni dany problem riesit a informovat nas o nom. Pokial podnet ostane oznaceny ako vyrieseny samosprava nevyriesi nic a nakoniec nam iba na stranke mesta napisu ze sa im nic nepodarilo. Za pochopenie administratora vopred dakujem.

Ohladom samospravy:
Ake konkretne kroky idete podniknut (nepiste mi prosim ze mu idete zavolat) aby investor odstranil take mnozstvo oplotenia?
Co ste doteraz v danej veci podnikli?
Bol aspon jeden zamestnanec MsU pocas doby vystavby plotu skontrolovat v spolupraci s s policiou stavebne povolenie investora? Ked nie, preco tak nebolo ucinene?
Dalo mesto staznost na ministerstvo zivotneho prostredia,kedze na vystavbu takehoto oplotenia v lese musi dat suhlas prave toto ministerstvo, alebo caka kym to obyvatelia mesta spravia zanho?
Preco bol MsU pocas celej doby vystavby az podozrivo neaktivny? Odporucat investorovi, ktory ide prehradit les v dlzke 5,5 km aby si vybavil stavebne povolenie (plot uz stoji) je naozaj smiesne, kedze som si isty ze mesto ma aj ine sposoby ako znemoznit vystavbu.

Cakam na odpovede samospravy, nepiste mi ze si to mam precitat na stranke mesta, ja to chcem riesit tu. Dakujem
17. január 2022

Andrew

Ondrej, možno by bolo vhodné, aby si tu otvoril nový podnet.
20. január 2022

Odkazprestarostu.sk Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, p. Ondrej,

chápeme Vaše rozhorčenie, no žiaľ ako portál nemáme dosah na vyjadrenie samosprávy, ani nemáme žiadne kompetencie riešenie podnetov vymáhať.

Rozumieme, že pre zadávateľa, či sledovateľa podnetu môže byť Uzavretie podnetu frustrujúce, no z hľadiska portálu je status Uzavretý priradený správne a riešenie či neriešenie podnetu sa vďaka nemu reflektuje samospráve v medziročnom hodnotení, ktoré vďaka správne prideleným statusom vieme každoročne zostaviť.

Uzavretie podnetu je objektívnym zhodnotením stanoviska samosprávy zo strany OPS. V jednoduchosti, nezáleží, či so stanoviskom samosprávy súhlasíme, alebo nie, status podnetu musíme prideľovať výhradne podľa toho, či samospráva bude alebo nebude podnet podľa vyjadrenia riešiť.

S pozdravom

Tím odkazprestarostu.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania