Náhradné pole-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Helena 07. marca 2023

Chceli by sme dať podnet na posúdenie odbornikom zo stavebného uradu v Handlovej,na siruaciu,ktora hrozí katastrofou pre dané územie.Pamatnici vedia ze bývalá Šodronka ,popolcek z teplarni, následný zosuv pre 25 r..teraz smetisko,..teraz navezenie zemou z MC zo stavby Kauflandu..cesta sa zviezla,obrovske trhliny. .treba to stopnúť a zacat voziť z inej vhodnej strany, zriadiť krizovy štáb a konať,kopec previezť na opacnu stranu .. žiadne posudky na nasledky?pod je Rybnik, Rači potok..domy ..cesta jedna katastrofa, Hater to bude len upravovať,ziadne sondy ci to udrží?Toto co píšem je názor ľudí ,co to poznajú,ja im to len davam na stránku.Pan na zastupiteľstve poslednom dal možnosť vozit to aj do lomu na Remate..na miesto vyťaženého lomu .. veď ešte 50% .. Žiadame okamžite riešiť s geologmi

10. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Helena.

Ďakujeme za Váš podnet. Hneď ako sa mesto dozvedelo o tejto situácii informovalo občanov na svojom webovom sídle (dňa 2.3.2023) https://www.handlova.sk/novinka/45349/makke-podlozie-sposobilo-lokalnu-terennu-deformaciu-panelovej-cesty
Informáciu citujeme:
"V predchádzajúcich dňoch došlo k lokálnej deformácii panelovej komunikácie v smere na Scheibling na trase za mestom, kadiaľ investor vyváža hlinu z miesta plánovaného obchodného centra v Handlovej.

Mesto Handlová situáciu ihneď zmonitorovalo, vývoz hliny bol okamžite pozastavený a spojilo sa investorom, ktorý po komunikácii s mestom cestu nevyužíva. Komunikáciu, na ktorej vznikla lokálna deformácia investor do konca tohto týždňa opraví.

Po obhliadke na mieste je zrejmé, že vzhľadom na navezené podložie pod panelovou komunikáciou, ktoré je tvorené z popolčeka a náhlych klimatických zmien došlo k lokálnej deformácii, ktorá nijakým spôsobom nesúvisí s povahou geologického pásma Handlovej."

V ostatných dňoch sa konali 2 pracovné stretnutia so zástupcami investora a oddelenia Životného prostredia mesta Handlová kde kompetentní dospeli riešeniu situácie, ktoré bude predstavovať najmenšiu možnú environmentálnu záťaž.

Tému spracovala aj RTV Prievidza, kde sa vyjadril konateľ mestskej spoločnosti HATER Handlová spol. s.r.o., že sa dá poškodená cesta do poriadku a zemina zo stavby OC Handlová sa aktuálne vyváža do areálu skládky vedľa telesa pričom táto zemina bude v blízkej budúcnosti použitá na rekultiváciu skládky.
Reportáž - https://www.youtube.com/watch?v=XmFx2lrw3Us
Kto? mesto Handlová
Kedy? 2023

oddelenie marketingu a komunikácie
24. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Prinášame reportáž RTV Prievidza https://www.odkazprestarostu.sk/handlova/podnety/159080/nahradne-pole-cesta-rozbita-vacsi-usek

Prepis reportáže
Zo statického posudku vyplýva, že sa jedná len o lokálnu deformáciu. Ako prvý sa opravil odvodňovací rigol. Sprejazdnená je už aj panelová cesta
Podľa Boráka je cesta prejazdná nielen pre terénne, ale aj pre osobné autá. (dá dostať aj na spodné aj na vrchné parkovisko na Konštantín až po zadnú bránu skládky)
Do ďalších úprav sa zatiaľ púšťať nebudú nakoľko je potrebné počkať na výsledky hydrogeologického prieskumu. Následne bude terén vyrovnaný.
Všetky naklonené stromy, ktoré nejakým spôsobom môžu ohrozovať plynulosť komunikácie budú musieť byť odpílené.
Práce, ktoré vykonáva spoločnosť HATER-Handlová spol. s r.o. bude hradiť investor.
Kto? HATER - HANDLOVÁ spol. s r.o.
Kedy? 2023

oddelenie marketingu a komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania